Naantalilaisen Rakennustoimisto Jussit Oy:n merkittävimpiin referensseihin lukeutuu Hernesaaren Löyly. Nyt työn alla on uusi ja mielenkiintoinen Ravintola Nooan projekti.

Hyvä yhteishenki saa työn sujumaan

www.rakennustoimistojussit.fi

 

Naantalilaisen Rakennustoimisto Jussit Oy:n merkittävimpiin referensseihin lukeutuu Hernesaaren Löyly. Nyt työn alla on taas uutta ja mielenkiintoista projektia.

Helsingissä sijaitseva, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja kansanedustaja Antero Vartian ideoima ja omistama Löyly ei esittelyjä kaipaa. Ainutlaatuinen, osittain rantaviivankin ulkopuolelle rakennettu, kaikille avoin löylyhuone on arkkitehtuurisesti jännittävä kokonaisuus, jonka pystyttämisessä oli omat ongelmansa. Kaikki saatiin kuitenkin sujumaan.

– Pakkasta oli talvella jossain välissä 27 astetta, ja sitäkin pahempia olivat myrskyt, joita osui neljä, viisi peräkkäin. Projekti oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen toteuttaa, ja Pääkkönen sekä Vartia pitivät huolen medianäkyvyydestä, muistelevat Rakennustoimisto Jussit Oy:n nokkamiehet Jussi Aalto-Setälä ja Jukka Klang.

Yhtiö on perustettu vuonna 1992 ja sen vuotuinen liikevaihto on 5 miljoonaa euroa. Uran alkuaikoina tehtiin omakotitaloja, mutta jo aikoja sitten painopiste on kääntynyt suurempiin kiinteistöihin. Verkkosivuillaan yhtiö kertookin erikoistuneensa liike- ja toimitilarakentamiseen sekä vaativiin saneeraus- ja korjaustöihin.

Uusi ravintola paraatipaikalle

Turkuun Aurajoen rannalle on nousemassa Ravintola Nooa, jossa yhtiö toimii pääurakoitsijana. Työt aloitettiin lokakuussa, ja asiakkaat pääsevät nauttimaan rantamaisemasta toukokuussa.

– Ravintolasta tulee kiva ja tyylikäs kesäkohde; konsepti on sama kuin Löylyssä, mutta ilman saunaa. On hienoa, että joenrantaan voi rakentaa uuttakin, ja tästä kiitokset kaupungille, joka mahdollisti projektin toteutumisen. Aurajoen ranta tulee varmasti elävöitymään, miehet toteavat.

– Ravintolasta tulee kiva ja tyylikäs kesäkohde; konsepti on sama kuin Löylyssä, mutta ilman saunaa.

Projekti on sujunut odotetusti ja lähinnä vain aikatauluissa pysyminen on koettu haasteeksi. Haasteita tosin ei rakennusliikkeessä ole koskaan pelätty, ja omaleimaiset projektit otetaan mielellään vastaan.

– Olemme tehneet muun muassa McDonald’s-ravintoloita, Nesteitä, Essoja sekä asuntopuolelta esimerkiksi linjasaneerauksia. Mutta onhan tällaisissa uniikeissa töissä omat mausteensa; ne ovat mielekkäitä rakentaa. Lähdemme suurella innolla haastaviin projekteihin, Jussi Aalto-Setälä sanoo.

Kun kysytään yhtiön menestyksen salaisuutta, tulee vastaus nöyrällä asenteella.

– Se on tämä mahtava yhteishenki koko porukan kanssa. Ja varmaan se, että olemme Jussin kanssa jokapäiväisessä toiminnassa mukana, arvelee Jukka Klang.