Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy tekee hyvin laajapohjaista sähköteknistä suunnittelua.

Hyvässä yrityksessä rekrytointikin sujuu luonnostaan

Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy on ollut jo vuosikymmenten ajan paitsi vaativiin urakoihin haluttu suunnittelutoimisto, myös haluttu työnantaja.

– Ei meillä ole ollut koskaan vaikeuksia rekrytoida, ihmiset ovat itse aktiivisesti tarjoutuneet töihin. Turun seudulla on meneillään rakentamisen suhteen hyvää pöhinää, ja meilläkin on henkilökunta hallitusti kasvanut, tällä hetkellä meitä on jo 24 sähköalan asiantuntijaa talossa. Töitä on oikein mukavasti, ja olemme saaneet myös uutta asiakaskuntaa useiden pitkäaikaisten asiakassuhteiden lisäksi. Yrityksessä on hyvä, pitkäaikainen työntekijäporukka ja hieno henki, kiittelee pitkään talossa itsekin ollut toimitusjohtaja Jukka Nurmi

Pitkäjänteistä työtä asiakkaiden hyväksi

Yritys tekee hyvin laajapohjaista sähköteknistä suunnittelua. Talossa työskentelevät sähkötekniikan asiantuntijat omaavat perustietämyksensä lisäksi erityiskoulutuksiensa kautta myös jonkin erityisalueen syvempää tietämystä, jolloin ammatillinen kompetenssi on laajaa ja kyky palvella kaikenlaisia asiakkaita vahva.

Vaikuttavia referenssejä vuonna 1955 Matti Lepän perustamalla yrityksellä on runsaasti. Yritys oli mukana jo Logomossa, nyt naapurissa Fabriikin suurasuinaluehankkeessa. Turun kaupunginteatteri, TYKS:in T3- sairaala sekä Pohjola-sairaala, Kupittaan ja Kirkkotien asuinalueet, Medisiina D laboratoriokiinteistö, Kauppakeskus Skanssi ja Myllyn laajennukset sekä Syvälahden koulu edustavat otosta yrityksen tämän hetken sekä lähimenneisyyden laajapohjaisesta osaamisesta Turun alueella. Toki perinteisesti hankkeita on ja on ollut myös muualla päin maata, kuten esimerkiksi kauppakeskus Ideapark Lempäälässä, Espoon Leppävaaran vanhusten palvelukeskus sekä useammat hankkeet Pohjois-Suomen alueella.

– Yritys on pyrkinyt pitämään pitkällä aikajänteellä korkeaa laatutasoa yllä, ja paljon tämä liittyy juuri eri osa-alueille erikoistumisesta. Meillä on syvällistä tietämystä kaikista sähkösuunnitteluun kuuluvista osa-alueista eli sähkö-, tele-, turva-, AV- ja erityisvalaistussuunnittelusta, Nurmi kiteyttää.

– Fabriikin alue on suuri, kiinnostava hanke, ja olemme hyvillä mielin YIT:n mukana projektissa.

Jokaisella projektilla on erityispiirteensä

Asiakaskunta on laaja ja monipuolinen, ja vakioasiakaskunnan kanssa toimitaan usein pitkillä puitesopimuksilla.

– On aina kuulosteltava, mitä hanke vaatii, sillä jokainen on tietysti aina erilainen.

– Toimintamme perustuu myös siihen, että pystymme määrittelemään tilaajan toiveen mukaan tarkat speksit eri järjestelmäkokonaisuuksista ja vaaditusta laatutasosta, joiden perusteella voidaan hankkia tuotteet. Toimintamalli avaa tilaajalle mahdollisuuden vapaaseen kilpailuun, jotta se voi valita omiin tarpeisiinsa parhaan ratkaisun. Siksikin työssä vaaditaan laaja-alaista osaamista ja kompetenssia, jotta voisi palvella asiakasta mahdollisimman hyvin, Nurmi kuvailee.