Rakenne ja Korjaus Oy on pääkaupunkiseudun ympäristössä toimiva pienyritys, joka on profiloitunut saneerausrakentamisen alalla arvokiinteistöihin sekä erikoisempiin kohteisiin.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Rakenne ja Korjaus Oy:llä on pitkä historia ja vahva kokemuspohja korjausrakentamisesta. Huolellinen suunnittelu on tärkeää työn onnistumiseksi.

Rakenne ja Korjaus Oy on pääkaupunkiseudun ympäristössä toimiva pienyritys, joka on profiloitunut saneerausrakentamisen alalla myös arvokiinteistöihin sekä erikoisempiin kohteisiin.

– Meillä on erilaisia kohteita pienistä suuriin kokonaisuuksiin, jotka pyritään kartoittamaan aluksi asiakkaan tarpeiden mukaan. Osakeyhtiö on perustettu 1968 ja tässä työskentelee rakennusalalla nyt neljäs polvi, rakennusliikkeen ohjaimissa kolmas, juttelee yrittäjä Pekka Päreluoto.

Yrityksestä käydään aina remontintarvitsijan luona paikan päällä, jotta yksilölliset tarpeet voidaan huomioida kokonaisvaltaisesti. Näin saadaan luotettava mielikuva siitä, mitä ollaan tekemässä, miten se tehdään ja mitä se tulee maksamaan. Myös suunnitelmia laaditaan laidasta laitaan, jopa sisustuksen suhteen. Kohteista tehdään hyvät suunnitelmat, ja kaikki toiminta dokumentoidaan aina tarkasti.

Munkkiniemen kartanon vanhan tornin saneeraus

Vaikka suuri osa Päreluodon ajasta meneekin työpöydän takana, tekee yrittäjä edelleen itse myös suorittavaa työtä. Tällä hetkellä yritystä työllistävät eniten yksityisasiakkaat esimerkiksi sisustus-, huoneisto- ja kylpyhuoneremonttien muodossa. Rakenne ja Korjaus Oy on päässyt työskentelemään myös maineikkaissa yksityiskodeissa, kuten Ville Valon Munkkiniemessä omistaman uniikin tornitalon parissa.

– 1800-luvulla rakennetusta talosta saneerattiin kaikki pinnat. Työ oli erittäin mielenkiintoinen tehdä ja ammattitaito karttui joka päivä. Projekti kesti kaikkiaan pari vuotta ja materiaalit valittiin tarkoin yhdessä asiakkaan kanssa ja niitä kartoitettiin ulkomaita myöten, Päreluoto muistelee.

 Aikaa suunnitteluun, aikaa tekemiseen

Kosteus- ja ilmanvaihto-ongelmat ovat rakennuksissa valitettavan yleisiä. Saneerauksissa tulee eteen usein monenlaisia haasteita.

– Olemme saneeranneet täysin useamman rintamamiestalon ja siinä pitää ottaa huomioon vanha rakennustapa sekä uudet rakennusmääräykset ja sovittaa ne yhteen niin, että kaikki tulisi tehtyä huolellisesti ja hyvin, ettei myöhemmin tulisi eteen ratkaisemattomia ongelmia. Vanhojen rakenteiden toimivuus uusien materiaalien kanssa on tärkeää.

Päreluoto suosittelee lähtemään remonttiin harkiten ja suunnitellen, ei suin päin.

– Kartoitukselle ja suunnittelulle on varattava riittävästi aikaa, sillä töiden lähdettyä käyntiin suunnitelmia on aina vaikeampi muuttaa. Yrityksenä meidän on myös uskallettava esittää asiakkaalle eri vaihtoehtoja, Päreluoto tietää.

– Onnistuneiden projektien kulmakiviä ovat olleet erinomaiset työntekijät ja hyvät suunnitelmat. Ilman niitä mikään asia ei toimi. Kolmanneksi hyvät, mukavat asiakkaat, joilla on luottamus tekemiseemme. Ehkä nämä ovat syitä, joiden vuoksi samat asiakkaat soittavat meille vuosienkin päästä taas remonttia tarvitessaan, Pekka Päreluoto toteaa.