satakunnan_insinöörikeskus_solid_house_300_CMYK_4_2015

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Satakunnan Insinöörikeskus toteuttaa LVIA- ja sähkösuunnittelut pitkällä kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla. Julkinen sektori ja rakennusliikkeet käyttävät mielellään suunnittelutoimiston palveluita suurissa kohteissa kuten kerrostalojen, toimistorakennuksien tai koulujen saneeraus- ja uudisrakennustöissä. Suurten kohteiden suunnittelu kuuluu Jani Kauton mukaan yrityksen vahvuuksiin, ja referenssilistalta hän mainitsee mm. Harjavallan uimahallin, Leipomon Riihimäelle, useita kerrostaloja sekä saneerauskohteista uusimpina Porin teatteri ja jäähalli.

Insinöörikeskuksen palveluetu on sen mahdollisuus toteuttaa kiinteistön automaation yhtymäkohdat, sillä LVIA- ja sähkötyöt kulkevat käsi kädessä. – Kiinteistöautomaation toimintojen yhteensovittaminen vaatii yhä enemmän ammattitaitoa, joten asiakkaan etu on ehdottomasti se, että sama toimija hoitaa niin LVIA- kuin sähköreititykset, Kautto toteaa. Huolellinen suunnittelu on hänen mukaan puoliksi tehty työ ja syy siihen, että asiakkaat ottavat yhteyttä yhä uudestaan. – Teemme aina laadukasta suunnittelua annetussa aikataulussa, mikä tekee meistä hyvän yhteistyökumppanin.

Kohteissa haetaan yhä energiatehokkaampia ratkaisuja, jolloin taloautomaatio on suuressa roolissa. Kautto painottaa kuitenkin, että automaatiojärjestelmän optimaalisen käytön saavuttaminen vaatii huolellista suunnittelua ja ammattitaitoista toteuttamista. – Jotta järjestelmällä päästään kunnon säästöihin, on se tarkasti suunniteltava ja säädettävä jokaisen vuodenajan mukaisesti juuri oikein, jolloin esimerkiksi lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät eivät käy turhaan. Onnistuneessa järjestelmässä ammattitaito pääsee oikeuksiinsa, mutta samalla on tärkeää että kiinteistönpitäjäkin perehtyy sen toimintaan, muuten hienon järjestelmän käyttö jää vajavaiseksi.