Pelti_hakala_solid_house_300_CMYK

Ilmastointi- ja peltiala kaipaisivat uusia osaajia

Satakunnassa toimivan Ilmastointi ja Pelti Hakalan ominta alaa ovat kaikenlaiset ilmastointiurakat, kanavistojen puhdistukset ynnä muut ilmastointilaitteiston vaatimat huoltotyöt sekä tietysti peltityöt kokonaisuudessaan. Noormarkussa, yrityksen muiden toimitilojen yhteydessä, sijaitsee myös oma verstas, jonka uudenaikaisilla työvälineillä syntyy tarvittaessa myös erikoisosia. Asiakaskunta koostuu pääosin teollisuuden, kaupan ja julkisten alojen toimijoista.

Kuuden toimintavuotensa aikana Ilmastointi ja Pelti Hakala on ehtinyt laajentua jo useampaan kertaan. Yrittäjä Henrik Hakalan rinnalla työskenteleekin tänä päivänä yhteensä yhdeksän työntekijää. Taantumasta huolimatta tasaista kasvua on saavutettu joka vuosi, ja vaikka hintataso onkin yrittäjän mukaan tällä hetkellä hieman heikko, on töitä silti riittänyt. – Menetelmien täytyy olla tehokkaita ja hintojen kohdillaan laadusta tinkimättä, pohdiskelee Hakala menestyksen reseptiä. Myös yrittäjän omalla persoonalla on paljon vaikutusta, sillä liikevaihto ei nouse pelkästään toimistossa istumalla. – Täytyy olla sosiaalinen ja lähellä asiakasta, Hakala tietää.

Kasvusta huolimatta yrityksellä on myös omat huolen aiheensa liittyen koulutetun työvoiman saatavuuteen. – Lähiaikoina alalla tulee olemaan pula sekä ammattitaitoisista peltisepistä että ilmastointiasentajista, Hakala arvelee. Huolestuttava tilanne näkyy jo nyt siinä, että halukkaat työharjoittelijat tuntuvat olevan välillä kiven alla. Positiivinen yrittäjä ei kuitenkaan lannistu, vaan uskoo, että haasteista huolimatta menestystä on odotettavissa myös tulevaisuudessa.