Ilmapori_kuvapankki_solid_House_300_CMYK

Ilmastointityöt kokemuksella

Ilmapori on kokenut ilmastointialan yritys, joka hoitaa koko paletin osista asennukseen ja huoltoon.

Yhtiön omistaja Turo Högerman on ilmastointialan konkari, joka on tehnyt alan töitä jo yli 30 vuotta. Vuosien varrella eteen on tullut monenlaisia projekteja. – Huippuprojekti oli loistoristeilijän korjausurakka, jossa oli mukana 700 kansainvälistä tekijää. Lensimme Miamiin ja seilasimme laivan mukana Los Angelesiin pitkiä työpäiviä tehden. Se on ollut tähänastisen uran kohokohta, hän nauraa. Yhtiö on ollut mukana myös lukuisissa hoivakotien ja koulujen saneerausurakoissa.

Kaiken kattava perheyritys

Ilmapori on perheyritys. – Nuorempi poika on jo meillä töissä ja toinen poika opiskelee alaa eli jos kaikki menee putkeen, seuraava sukupolvi on tulossa mukaan yrityksen toimintaan.
Yritys on myös täyden palvelun ilmastointitalo. – Valmistamme osat omiin kohteisiin, hoidamme asennukset, puhdistukset, mittaukset ja säädöt sekä toteutamme ilmastointiurakat.

Paremman ilmanlaadun puolesta

Högerman on tyytyväinen, että ilman suodatukseen ja puhtauteen kiinnitetään tänä päivänä entistä enemmän huomiota. – Lämmön talteenottojärjestelmät ja jäähdytys ovat lisääntyneet etenkin isommissa kohteissa. Energiatehokkuus ja -taloudellisuuskin on tänä päivänä hyvin tapetilla. Nykytekniikalla esimerkiksi kerrostaloissakin on mahdollisuus ottaa tehokkaasti energia talteen ja lämmöntalteenottojärjestelmä maksaa itsensä nopeasti takaisin. Aiemminhan kaikki lämpöenergia heitettiin käytännössä harakoille. Väitän, että ilmastointisaneeratussa koulussakin on opiskelijoilla todella hyvät olosuhteet opiskella. Kun ilmanlaatu paranee, jaksaa opiskella paremmin.