Mikko_aro_solidhouse_web

”Isännöitsijä ei näe kahta samanlaista päivää”

Isännöinti on laaja-alainen toimiala, johon kuuluvat kaikki asumisen ja liikeyrityksen kiinteistöhallintaan liittyvät asiat. Vaikka asiakas usein luulee isännöitsijän osallistuvan vain yhtiökokouksiin, tekee isännöitsijä paljon muutakin. – Joka päivä on monta palloa ilmassa. Vaatii melkoista miettimistä, etteivät ne putoa, yrittäjä Mikko Aro nauraa. Hänen yrityksensä Isännöitsijätoimisto Mikko Aro Oy tekee kaikkea mikä isännöitsijän tehtäviin kuuluu: hoitaa mm. talousasioita sekä teknisiä ja juridisia asioita.

Isännöitsijätoimisto Mikko Aro Oy on perustettu 1988, mutta Aro on toiminut yrittäjänä sitäkin pidempään. Hän pitää isännöintiä mielenkiintoisena alana: – Työt ovat joskus haastavia, mutta juuri ne pitävät mielenkiintoa yllä, hän sanoo. Toimintatavat ja tekniikka kehittyvät kovaa vauhtia. Välillä kehityksen perässä pysyminen on haasteellista, mutta Aro näkee varsinkin tekniikan kehityksessä paljon hyviä puolia: – Yhtiökokoukset ovat fyysisesti rasittavia ja vievät paljon aikaa. Kun tekniikka kehittyy lisää, voidaan kokouksia pitää myös etänä, mikä helpottaa isännöitsijän arkea.

Aro kiittelee paljosta hyvää ja motivoitunutta henkilökuntaansa: – He ovat valmiita kehittymään ja kehittämään yritystä ja ennen kaikkea asiakkaiden asioita. Nykyinen koulutusjärjestelmä tuottaa hyviä työntekijöitä, Aro kehuu. Koska isännöinti on alana hyvin laaja-alainen ja monipuolinen, perinteistä isännöitsijää on Aron mukaan vaikea löytää: – Isännöitsijäksi tullaan kokemuksen kautta.