Isännöitsijältä haetaan apua monenlaisissa ongelmatilanteissa

J-Isännöinti Oy on Jani Oförsagdin vuonna 2010 perustama isännöintitoimisto, joka vaikuttaa pääosin Naantalissa ja Raisiossa. Yrittäjän alkuperäinen ajatus oli hoitaa omin voimin vain muutamaa taloyhtiötä, mutta toiminta lähtikin nopeasti kasvuun, ja tällä hetkellä J-Isännöinti Oy:n palveluksessa työskentelee 5 henkilöä.

Yrityksen palvelutarjonta kattaa asuntoyhtiöiden hallinnollisen- ja teknisen isännöinnin sekä taloushallinnon. – Kun isännöidään kiinteistöjä, isännöidään välillä myös asiakkaita, sillä heiltä tulee meille mitä moninaisimpia kysymyksiä, Oförsagd kertoo. Asumiseen liittyviä yhteydenottoja satelee päivittäin niin yrityksen nettisivujen kuin sähköpostinkin kautta. Moni asukas saattaa myös piipahtaa keskeisellä paikalla sijaitsevassa J-Isännöinti Oy:n toimistossa. – Olemme usein lähin apu, kun jokin painaa asukkaan mieltä, Oförsagd toteaa.

Isännöintifirmalle kiireisintä aikaa on ehdottomasti kevät, sillä taloyhtiön hallitusten kokoukset sekä yhtiö- ja tilinpäätöskokoukset pidetään usein juuri silloin. Samaan ajankohtaan osuu yleensä myös isompien remonttien suunnittelu, ja koska isännöitsijä on mukana koko päätöksentekoprosessin ajan, kertyy kokouksia istuttavaksi melkoinen joukko.

Oförsagd muistuttaa, että asukkaiden täytyy muistaa ilmoittaa myös omista pienemmistä remonteistaan. – Tapetointia ja maalausta lukuun ottamatta kaikkeen muuhun tarvitaan aina lupa. Asukkaat ovat tästä onneksi hyvin tietoisia, ja muutos- tai remontti-ilmoituksia tuleekin meille päivittäin, isännöitsijä kertoo.