Suomen_pihakaivo_solid_house_300_CMYK_4_2015

Jätevesijärjestelmän kahden H:n sääntö

Kun suunnittelet jätevesijärjestelmää vapaa-ajanasuntoosi, kannattaa sinun olla yhteydessä ammattilaiseen, joka osaa neuvoa käytännön asioissa ja toteuttaa tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden. Suomen Pihakaivo Oy pyrkii toiminnassaan luomaan helppohoitoisia ja pitkäikäisiä ratkaisuja mahdollisimman tehokkaasti, jotta voit nauttia toimivasta järjestelmästä jopa vuoden ympäri.

Vapaa-ajanasunnon jätevesijärjestelmä riippuu pitkälti asunnon käyttötarkoituksesta, joten asiakkaan tulisi aivan ensimmäiseksi määritellä miten suuri vedenkäyttö tulee olemaan. – Asiakkaan tulee vastata kolmeen keskeiseen kysymykseen: pärjätäänkö kantovesillä, tuleeko asuntoon suihku ja onko asunto ympärivuotisessa käytössä, yrittäjä Juhani Rinne kertoo.

Kun asiakas tietää mitä hän haluaa, järjestelmää voi ryhtyä suunnittelemaan. Osakas Mika Ruohonen painottaakin suunnittelua keskeisenä osana projektia. – Se on kaiken A ja O. On tärkeää, että ammattilainen käy tutustumassa tonttiin, sillä hyvä suunnitelma säästää projektin jatkossa aikaa ja rahaa. Sen lisäksi ammattilainen osaa neuvoa asiakasta, ja kertoa mikä järjestelmä soveltuu parhaiten tonttiin ja tarpeisiin nähden.

Rinne ja Ruohonen ovat todenneet, että asiakkaat suosivat helppohoitoisia ja ympärivuotisia järjestelmiä, joten he ovat aktiivisesti osallistuneet tuotekehittelyyn voidakseen tarjota asiakkailleen kahden H:n järjestelmää: huoletonta ja huokeaa. Jos esimerkiksi vapaa-
ajanasuntoon halutaan wc, on kaksoisviemäröinti sopiva ratkaisu, jolloin wc- ja pesuvedet viemäröidään erikseen. Wc-vedet johdetaan umpisäiliöön ja harmaat vedet maasuodatukseen, jolloin maaperään imeytyy vähemmän lika-aineita ja umpisäiliön tyhjennyskustannukset pienenevät. Lopputuloksena on helppokäyttöinen jäteveden puhdistusjärjestelmä.