rakennusliike-fagerström_solidhouse_web

”Joka päivä on erilainen haaste”

Merkkivuottaan tänä vuonna viettävä perniöläinen Rakennusliike Fagerström Oy on 10-vuotisen historiansa aikana ollut urakoimassa jos jonkinlaista kohdetta. Yrityksen neljän osaavan työntekijän käsissä valmistuvat niin asuinrakennukset, pienrakennukset, uima-altaat kuin terassitkin. Yrityksellä on lisäksi omaa talotuotantoa. Puuverhoiltujen talojen lisäksi yritys on erikoistunut tiilipintaisten talojen rakentamiseen. Viimeisen puolen vuoden aikana yritys on rakentanut taloja myös hirrestä: – Hirsirakentaminen on toisenlaista kuin perinteinen pystytavarasta rakentaminen. Vaikka se on haastavaa, se on mukavaa hommaa ja tarjoaa vaihtelua, yrittäjä Klaus Fagerström sanoo.

Saneerauspuolella Rakennusliike Fagerströmiä työllistävät mm. laajennukset, peruskorjaukset sekä vakuutusyhtiöille tehtävät vesi- ja palovahingot. Saneerauskohteissa haasteita tuovat erityisesti korjausrakentamisen yllätyksellisyys sekä vuoden alussa voimaan tullut uusi asbestilainsäädäntö. – Kun rakennetaan vanhaa, tulee paljon yllätyksiä vastaan. Olimme esimerkiksi saneeraamassa lähes 80 vuotta vanhaa rintamamiestaloa, jota laajennettiin kolmeen eri suuntaan. Vain yksi seinä jäi ehjäksi, Fagerström naurahtaa.

Laajasta palveluvalikoimasta tunnettu yritys tarjoaa uudisrakennus- ja saneerauspalveluita avaimet käteen -periaatteella myös Varsinais-Suomen ulkopuolella. – Kohteesta riippuen lähdemme pidemmällekin. Matka ei ole ongelma, Fagerström lupaa.