Pia Litokorven perustama Kudos Dsign on pirteä esimerkki rohkeudesta ja korkeasta osaamisesta.

Jokainen sisustus on aina uniikki

Innovatiivisuus ja huippudesign ovat asioita, joita meidän tulisi Suomesta maailmalle viedä. Pia Litokorven perustama Kudos Dsign on pirteä esimerkki rohkeudesta ja korkeasta osaamisesta.

– Olemme aidosti kansainvälinen yritys, sillä palkkalistoiltamme löytyy viittä eri kansallisuutta ja projektit ovat pääasiassa ulkomailla, toimitusjohtaja Litokorpi kertoo ja mainitsee esimerkkeinä Lähi-Idän, Ruotsin sekä Biminin saaren Bahamalla.

Pia Litokorpi on valmistunut maapuolen rakennusarkkitehdiksi, mutta kertoo hurahtaneensa laivoihin valmistumisensa jälkeen. Eniten laivaympäristössä kiehtoi turvallisuuden ja viihtyisyyden yhdistäminen, johon hän pääsi myöhemmin Floridassa asuessaan tutustumaan lisää. Tätä kautta tuli mahdollisuus päästä bisnekseen kiinni.

Vaikka referenssilista on pitkä ja maineikas, innostuu Litokorpi, kun keskustelu kääntyy uuteen keväällä aukeavaan Ravintola Nooaan.

– Nooan ympäristö on mahtava; sille on annettu suurin rooli, ja sen mukaan on tehty sisustuskin. Halusimme Nooaan merellisyyttä ja simppeleitä asioita. Sisustus on kuitenkin luotu käyttäjistä käsin, ja tahdoimme myös, että itse ruoka pääsisi esiin.

– Nooan ympäristö on mahtava; sille on annettu suurin rooli, ja sen mukaan on tehty sisustuskin.

– Haasteena oli saada rakennukseen riittävästi asiakaspaikkoja, ja pientä päänvaivaa tuotti myös käytävä, joka jakaa tilat. Muuten ravintolaa on ollut vain ilo tehdä, Litokorpi kertoo.

Oikealla tavalla ylpeä työstään

Ravintolaan haluttiin myös tulisija, mutta naapuruston takia päädyttiin biotakkaan. Joitakin lasivalaisimia on tehty varta vasten puhaltamalla. Jokainen yksityiskohta on mietitty niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin näkökulmasta.

Kudos Dsignin ammattilaiset pyrkivät hakemaan aina erilaisia tunnelmia eri tiloihin, ja tällaisia sävyeroja Nooankin fiiliksissä on havaittavissa. Väriskaalat ovat saaneet inspiraationsa kallioista ja jäätiköistä, ja ne edustavat skandinaavista designia parhaimmillaan.

Kudos Dsign vierailee paljon kansainvälisillä messuilla nuuhkimassa uusia tuulia ja solmimassa kontakteja. Luova ala vaatii jatkuvaa hereillä oloa ja uusien ideoiden kehittelemistä omannäköisellä twistillä. Suomalaisen luonteen vaatimattomuuden voisi koulia pois, sillä se ei ole kovin hedelmällistä maaperää menestykselle.

– Kyllä minusta saa olla reilusti ylpeä siitä, mitä on tehnyt. Parasta tässä työssä on, että opit jatkuvasti uutta, ja niin kauan kuin oppii, kehittyminen on mahdollista.