Julkisivusi rakentaja

www.robertrakennus.fi

 

Julkisivu on talon takki ja näkyvin osa. Siksi sen korjaaminen kannattaa antaa alan ammattilaisen hoidettavaksi.

Robert Rakennus Oy:llä on pitkät perinteet kivirakentamisesta. – Suvun piirissä kivirakentamisen perinteet juontavat aina 1800-luvun lopulle saakka, jolloin Matti Meuronen käynnisti rakennusliiketoiminnan. Tällä hetkellä rakentamista jatkaa jo kuudes sukupolvi, kertoo Robert Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Matti Kuokkanen.

Julkisivurakentamiseen erikoistuneen Robert Rakennuksen toiminnan kolme kivijalkaa ovat uudis-, korjaus- ja omakotitalorakentaminen. – Erikoisosaamisalueitamme ovat rakennuksen koko ulkovaippa sekä kivirakenteiset väliseinät. Julkisivujen osalta olemme laajentaneet osaamistamme kivestä myös muihin materiaaleihin, kuten peltiin ja kevytrakenteisiin ulkoseiniin, Kuokkanen sanoo.

Robert Rakennus Oy on hyvä vaihtoehto tilaajalle, joka arvostaa laadukasta ja laaja-alaista palvelua. – Johtoajatuksenamme on tehdä julkisivujen järjestelmäkokonaisuuksia, eli hoitaa kaikki rakenteet runkoelementistä ulospäin. Tällöin jokaista eri vaihetta ei tarvitse toteuttaa erillisenä aliurakkana eikä vastuu rakenteen toimivuudesta jakaudu monelle eri taholle, Kuokkanen sanoo.

OP-Vallilan projekti

Yksi viimeisimmistä Robert Rakennuksen kohteista on ollut OP-Pohjolan pääkonttori Helsingin Vallilassa. – Uusimme kohteessa saneerattavan toimitalon julkisivut kahdessa erässä vuosina 2013–2015. Sen lisäksi teimme uudisrakennuksen puolella kivirakenteisia väliseiniä, Kuokkanen kertoo. Poikkeuksellisen projektista teki se, että uudisrakennuksen kevytrakenteiset kiviaineslevyväliseinät rakennettiin eriasteisiin kulmiin. – Toki vaikeuskerroin kasvaa kun seinät eivät ole perinteiseen tapaan suorassa. Kohteessa käytetyt rakenne- ja materiaaliratkaisut kuitenkin mahdollistivat tämän tyyppisen rakentamisen, Kuokkanen sanoo.

Lopputulos miellytti sekä tilaajaa että urakoitsijaa, ja Kuokkanen uskoo hienon referenssikohteen poikivan yritykselle myös lisää vastaavanlaisia projekteja.