Kaihdinliike-sandberg_solidhouse_300_CMYK

Kaihdinliikkeen uutuudet mukavampaan kesään

Kesänvietto ulkosalla ei ole enää säistä kiinni, sen takaa markkinoilla suosiotaan kasvattanut pergola. Auringon kuumentama makuuhuone puolestaan on historiaa uuden pimentävän kaihtimen ansiosta.

Kaihdinliike Sandberg Oy:n laaja valikoima koostuu ulko- ja sisäpuolisista aurinkosuojaimista. Pääosan tuotteistaan yritys valmistaa itse, mutta esimerkiksi screenit ja pergolat tuodaan maahan Belgiasta. Kaihdinliikkeen toimialue kattaa yhteistyökumppaniverkoston ansiosta koko Suomen, mutta varsinaiset toimipaikat yrityksellä on Turussa, Oulussa, Maskussa, Salossa ja maaliskuun puolivälistä alkaen myös Helsingin Munkkivuoressa.

Pergola jatkaa terassikautta

Tulevaa kesää silmällä pitäen Kaihdinliike Sandberg nostaa esille pergola-terassijärjestelmän, jonka suosio kasvaa markkinoilla koko ajan. – Kyseessä on alumiinirunkoinen, vesitiivis katosrakennelma, jonka ympärille saadaan tarpeen mukaan joko screen-verhot, liukuovet tai liukulasit. Sekä pergolan seiniä että kattoa pystytään siis avaamaan ja sulkemaan, kertoo Jussi Sandberg.

Pergola voidaan sijoittaa lähestulkoon minne tahansa – rivi- tai omakotitalon pihalle, kerrostalon kattoterassille, erillisenä rakennelmana tai kiinni rakennuksen seinään. Kaihdinliike Sandberg myy kaikki pergolansa asennettuina, sillä painava rakennelma vaatii hyvät perustukset. – Pergola voidaan asentaa myös olemassa olevalle terassille, mutta silloin perustuksia saatetaan joutua vahvistamaan, Sandberg sanoo.

Pergola on kuin tehty Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin, sillä sen avulla ulkona olemisesta voidaan nauttia tuulesta, sateesta tai kovasta auringonpaisteesta huolimatta. Pergolaan voidaan asentaa myös lämmittimiä, jolloin se jatkaa terassikautta sekä keväällä että syksyllä.

Pimentävä kaihdin eristää myös lämpöä

Kaihdinliikkeen uutuustuotteisiin kuuluu myös ikkunoiden väliin asennettava täysin pimentävä kaihdin. – Kaihtimen kennomainen tuplavekki mahdollistaa sekä pimentävyyden, ilmatiiviyden että lämmöneristävyyden. Tuote kestää ikkunan välitilan vaativat olosuhteet ja VTT on todennut sen parantavan lämmöneristävyyttä jopa kolmanneksen, Sandberg kertoo.

Lämmöneristävyys on ominaisuutena hyödyllinen niin kesällä kuin talvellakin. Kylmään vuodenaikaan lämpö ei karkaa ulos asunnosta ja kesällä kaihdin taas pitää huoneen mukavan viileänä. Uutuustuote on oiva valinta niin makuuhuoneeseen, kotiteattereihin kuin pimennystä vaativiin tutkimustiloihin tai auditorioihin.

Lämmitys- ja jäähdytyskuluja voidaan pienentää tehokkaasti myös muilla Kaihdinliike Sandbergin tarjoamilla tuotteilla. Silloin kysymykseen tulevat esimerkiksi ulkopuoliset markiisit tai screenit. – Oikean kaihtimen avulla voidaan parhaimmillaan myös lisätä luonnonvalosta saatavaa hyötyä, Sand­berg lupaa.