Kaikki laatoitusalan työt

Yrittäjä Jaanus Nõmmik tuntee hyvin laattamaailman trendit. – Asiakkaat valitsevat nykyään paljon isompia laattoja kuin ennen. 15×15 cm peruslaatat ovat korvautuneet 25×40 cm laatoilla ja seinälle saatetaan laittaa jopa 30×60 cm kokoista lattialaattaa. Keittiön välitiloissa suositaan sekä isoa laattaa että mosaiikkia, hän kertoo. – Tänä päivänä kaikki markkinoilla olevat laatat ovat kestäviä, mutta todella halvoissa laatoissa voi olla millin tai kahden kokoeroja. Kalliimmilla mittaleikatuilla laatoilla päästään ulkonäöllisesti parempaan lopputulokseen, yrittäjä tietää.

Nõmmikin vuonna 2010 perustama Laatoitus JaMu palvelee pääkaupunkiseudun yksityisasiakkaissa kaikissa laatoitusalan töissä. – Viime aikoina olen tehnyt lähes pelkästään kylpyhuoneremontteja, mutta myös uudiskohteet hoituvat, Nõmmik kertoo. Projektit kestävät yleensä parista viikosta kuukauteen purkutöiden laajuudesta riippuen. Yrityksen kautta saa tarvittaessa myös timpurin, sähkö- ja putkimiesten palvelut.

Töitä pidetyllä yksityisyrittäjällä riittää paljon, joten laatoitusta harkitsevan kannattaakin olla ajoissa liikkeellä. – Mikäli tarvitset laattamiestä, ota yhteyttä mielellään jo suunnitteluvaiheessa, kuukausi tai pari ennen töiden aloittamista, Nõmmik toivoo. – Kuluva vuosi on tuntunut kiireisemmältä kuin viime vuosi. Puhelin soi koko ajan, joten jossain vaiheessa voisin ottaa myös toisen työntekijän avukseni, yksityisyrittäjä pohtii.