Viherrakennus Tyykilä tarjoaa kattavasti kaikki palvelut piha- ja viheralueiden suunnittelu-, hoito- ja perustamistarpeisiin.

Kaikki pihallesi Viher­rakennus Tyykilästä

www.viherrakennustyykila.fi

 

Viherrakennus Tyykilä tarjoaa kattavasti kaikki palvelut piha- ja viheralueiden suunnittelu-, hoito- ja perustamistarpeisiin. Puutarhuri Outi Tyykilän luotsaama yritys toimii Eurajoen, Porin ja Rauman seudulla.

Pääpaino palveluissa on viherrakentamisessa pohjatöistä istutuksiin ja puurakentamiseen. Hyvin toteutettu viherrakentaminen takaa toimivan piha-alueen, josta voit nauttia vuodesta toiseen. Hyvin rakennettua piha- tai viheraluetta on helpompi hoitaa, ja se nostaa kiinteistön tai alueen arvoa.

– Rakennamme piha- ja viheralueet ammattitaidolla joko pienempinä kokonaisuuksina tai alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella,  Viherrakennus Tyykilän Outi Tyykilä kertoo.

Suunnitelmat hyvin maaliin

Pihasuunnitelmat ovat myös tärkeä osa palvelupalettia. Tyykilän mukaan asiakkaille tehdään myös sellaisia pihasuunnitelmia, jotka he toteuttavat itse.

– Toki se on arjessa usein haastava tehtävä, ja piharakentaminen saattaakin venähtää useammalle vuodelle.

Suunnittelu alkaa yhteisellä tutustumisella kohteeseen. Tutustumiskäynnin jälkeen ja sen pohjalta laadimme tarpeisiisi soveltuvat suunnitelmat. Suunnitelman alussa apuvälineenä toimii myös asiakkaalle lähetettävä kartoituslomake, johon on koottu eri tyyppisten pihojen ja toimintojen luonnehdintoja.

– Näin asiakkaan on helpompi pohtia omia tarpeitaan. Otamme suunnittelussa aina huomioon kohteen ja sen ympäristön erityispiirteet, sijoitettavat toiminnot sekä asiakkaan toiveet ja tarpeet. Tähän mennessä ei ole tullut vastaan tilannetta, jossa yhteistä linjaa ei olisi asiakkaan kanssa löytynyt.

Hyvin tehdyt pohjatyöt ovat a ja o

Tärkeintä piharakentamisessa on se, että pohjatyöt on tehty hyvin.

– Esimerkiksi uudiskohteessa pohjat kannattaa mieluummin tehdä valmiiksi ja esimerkiksi kivetykset myöhemmin, kun budjetti antaa myöten. Nykyisin on myös hyvin tyypillistä, että vanha maa-aines kuljetetaan surutta pois ja tuodaan uutta tilalle. Aika harvoin seulotaan valmista maapohjaa, joka voi olla järkevä vaihtoehto – ja mahdollisuus säästää huomattavasti kustannuksissa. Kyseinen trendi on kenties osa kertakäyttökulttuuria, mutta ammattilaisen avulla ja hyvin suunnitellen on mahdollisuus tehdä myös huomattavasti ekologisempia valintoja. Ylipäätään uudiskohteessa on hyvä olla mahdollisimman ajoissa liikkeellä. Paras hetki käynnistää pihasuunnittelu on ennen  rakennuksen pohjatöiden aloittamista.

Kaipaatko apua pihanhoitoon?

Tyykilältä voi tilata myös pihanhoitosuunnitelman.

– Ensin kartoitetaan mitä pihalla kasvaa ja sen jälkeen kirjataan ylös, millaista hoitoa kasvit vaativat. Ja jos itsellä ei ole aiempaa kokemusta kasvien hoidosta, voimme tulla opettamaan sitä muutaman kerran kasvukaudessa. Monihan saattaa esimerkiksi muuttaa kerrostalosta omakotitaloon ilman minkäänlaista pihanhoitokokemusta. Etenkin puiden leikkaaminen on hyvä oppia kädestä pitäen ammattilaisen toimesta.

Miksi ammattilainen?

Ammattilaisen osaaminen antaa monenlaista lisäarvoa.

– Harvalla on tänä päivänä aikaa saati tarvittavia laitteita pihatöihin. Kaikilla ei välttämättä ole myöskään riittävää fyysistä kuntoa, sillä pihatyöt ovat useimmiten raskasta puuhaa. Ammattilaisen avulla voi myös säästää pitkän pennin, sillä näin vältetään väärät kasvivalinnat vääriin paikkoihin.