EFG_solid_house_300_CMYK

Kalusteet vaikuttavat moneen

Ei ole aivan sama, miten toimitilansa kalustaa. Oikein räätälöidyillä ratkaisuilla työpaikasta voidaan rakentaa viihtyisä paikka, jolloin myös työntekijät yltävät parhaisiin tuloksiin.

Suomessa toimiva myyntiyhtiö EFG Toimistokalusteet on osa suurta pohjoiseurooppalaista EFG konsernia. Yritys mahdollistaa asiakkailleen laajojen ja monipuolisten kokonaisratkaisujen toteuttamisen turvautumalla useisiin eurooppalaisiin alihankkijoihin, jotka omalta osaltaan ovat alansa huippuja. Kalusteiden ohella EFG tarjoaa myös asiantuntevaa palvelua ja suunnitteluapua oikeiden ratkaisuiden löytämiseksi.

Palvelua ja räätälöintiä

Toimistokalusteiden valinta ei ole pikku juttu, sillä prosessissa on tärkeää huomioida niin ergonomia, yrityksissä käytettävä teknologia kuin oikeiden tilaratkaisuiden ja kalustuksen mahdollistama työtehokin. Kaiken tämän suunnittelussa EFG haluaa auttaa asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Palvelun ohella toinen yrityksen valttikorteista liittyy tuotteiden muokattavuuteen. – Tuotteiden räätälöinti on osa jokapäiväistä toimintaamme. Se on keskustelua suunnittelijan kanssa, jotta löydämme kompromissin, joka täyttää sekä kalusteille asetetut toiveet että turvallisuusvaatimukset, kertoo EFG Toimistokalusteiden toimitusjohtaja Tapio Heikkilä.

EFG on toiminut menestyksekkäästi monissa haastavissa projekteissa, joista viimeisimpinä mainittakoon mm. Visman pääkonttorin ja Asianajotoimisto Boreniuksen kalustaminen. Myös Lääkärikeskus Aavan kanssa EFG on tehnyt yhteistyötä ja rakentanut valmiin konseptin, joka on kopioitavissa Aavan lääkäriasemille ympäri Suomen.

Viihtyvyyttä ja työtehoa

Sisustaminen herättää työyhteisöissä usein yllättävänkin paljon tunteita, eikä organisaatioista silti aina löydy henkilöä, joka olisi vastuussa kalustamiseen liittyvistä päätöksistä. Eriäviä näkemyksiä synnyttää myös suomalaista työkulttuuria ravistava muutos, jolla haetaan yhä tehokkaampia neliöitä siirtymällä omista työhuoneista yhä avoimempiin tiloihin. – Kun kaikilla on omat mielipiteensä, täytyy keskustelulle ja päätöksenteolle varata riittävästi aikaa, Heikkilä tietää. Hän kuitenkin toivoo, että organisaatiot näkisivät uudenlaiset ratkaisut uhan sijasta myös mahdollisuutena. – Kalusteilla ja niiden sijoittelulla voidaan myös lisätä työviihtyvyyttä ja jopa parantaa yrityksen sisäistä kulttuuria, mies muistuttaa. Ajatuksella kalustetut toimitilat kertovat heti mahdollisille vierailijoillekin, että tässä yrityksessä pidetään huolta työntekijöistä ja panostetaan viihtyvyyteen.