avelia

Käynti sisustusliikkeessä inspiroi ja tuottaa elämyksiä

Sisustaminen on nykyään trendikästä ja sitä myötä tarve sisustusliikkeillekin on kasvanut. Liikkeissä vierailun ei kuitenkaan aina tarvitse tarkoittaa kalliita ostoksia, vaan myös fiilistelyä ja inspiraation etsintää.

Sisutusliike Avelian omistaja Mari Håkans on juuri palannut Ranskan messuilta mukanaan sisustusmaailman uusimmat tuulahdukset. – Rouheaa, luonnonmateriaaleja suosivaa sisustusta pehmennetään nyt pastellivärein. Vaaleanpunaisten, -sinisten ja vedenvihreiden lisäksi koteihin haetaan kuitenkin myös voimakkaampia värisävyjä, mustaa ja metallia. Suomessakin suosittu valkoinen maalaisromantiikka alkaa olla jo unohdettu ilmiö Euroopassa. Vaikka skandinaavista tyyliä suosivat suomalaiset ovatkin hyvin ajan tasalla vallitsevista trendeistä, sytytään niille usein hieman hitaammin kuin esimerkiksi Ruotsissa tai Tanskassa. – Meillä mietitään huolella ja toimitaan vasta sitten.

avelia2Tärkeintä sisustuksessa on persoonallisuus

Vaikka sisustusmaailmassa trendit vaihtelevatkin tiheään tahtiin, ei omaa kotia silti tarvitse jatkuvasti muuttaa. Esimerkiksi lähestyvään jouluun on helppo valmistautua jo pelkillä kynttilöillä, kukilla ja kodin lämpimällä tunnelmalla. – Kodin täytyy näyttää omalta, ei sisustuslehden kuvitukselta, Håkans kiteyttää. Oman tyylin etsimiseen on tarjolla myös konkreettista apua, sillä esimerkiksi Aveliassa asiakasta neuvotaan mielellään vaikkapa oikeanlaisten tekstiilien valinnassa.

Kodin täytyy näyttää omalta, ei sisustuslehden kuvitukselta

Uudet tilat tarjoavat elämyksiä

Vuodesta 2011 saakka toimineen Avelian uudet ja laajennetut tilat sijaitsevat Ruissalon telakka-alueella, jossa läheinen meri ja aluetta ympäröivät metsät luovat idyllisen tunnelman. Kesällä paikalle voi saapua jopa veneellä ja liikkeen yhteydessä palvelevasta kahvilasta ostetun kupposen voi nauttia vaikkapa laiturilla maisemia ihaillen. Ostosten lisäksi Avelia haluaakin tarjota asiakkailleen hyviä ideoita ja rentoa fiilistelyä. Liikkeeseen saa tulla myös katselemaan, vaikka laajaa tuotevalikoimaa voikin olla vaikea vastustaa. Tarjolla on muun muassa ranskalaisia Tolix-tuoleja, kotimaisia Balmuirin pellavia sekä lukuisia ruotsalaisia ja tanskalaisia brändejä. Hintojakaan ei kannata turhaan pelätä, sillä kotia voi piristää usein myös pikkurahalla.