Asiakkaan tyytyväisyys uuteen, toimivaan keittiöön on aina pääasia.

Keittiöremontti ilman harmaita hiuksia

Käytännöllinen ja toimiva keittiö helpottaa kodin jokapäiväistä arkea. Kokonaisvaltaisen keittiöremontin voi toteuttaa avaimet käteen -periaatteella, jolloin remonttistressin voi unohtaa.

Keittiö on kodin sydän, ja asunnon vaihdon tai kodin ilmeen uudistamisen yhteydessä keittiö on usein ensimmäisiä remontointikohteita. Keittiösaneeraus Markus Airas Ky on auttanut pääkaupunkiseudun kotitalouksia jo yli 20 vuoden ajan ja nähnyt, kuinka harkitsemattomat päätökset voivat pahimmillaan johtaa toimimattomaan lopputulokseen ja hukkaan heitettyihin euroihin.

Tutustu asuntoon ennen remonttia

Keittiösaneerauksen ammattilaisen kultainen neuvo remontoijille on varata keittiön uudistamiseen runsaasti aikaa. – Kiireessä ei kannata remonttiin ryhtyä, vaan suunnitteluun on varattava vähintään pari kuukautta, Airas toteaa. Muuton jälkeen Airas suosittelee unohtamaan haaveet keittiöremontista vähintään puoleksi vuodeksi. – Niin houkuttelevalta kuin uusi keittiö kuulostaakin, todellinen tarve selviää ainoastaan asumisen myötä.

Keittiön on oltava toimiva tila. Siksi mikään saneeraustyö ei ole liian pieni toteutettavaksi. – Tulen asiakkaan luo vaikka vain saranoiden vaihtoon, Airas lupaa. Tällä hetkellä uudistetaan paljon 80-luvun keittiöitä, joissa värimaailma ja käytännöllisyys eivät täytä tämän päivän vaatimuksia. – Silloin uusitaan normaalisti kaikki seinäpintoja ja lattioita myöten. Myös lieden ja altaiden paikkoja voidaan vaihtaa, jos tilaa on tarpeeksi, Airas kertoo. Tämän hetken keittiötrendi on Airaksen mukaan suoralinjainen ja pelkistetty.

”Kaikki hinnassa – kaikki kunnossa!”

Tärkeintä on löytää työlle luotettava tekijä. Turvallisin ratkaisu stressaavan remontin lähestyessä on sitoa kalusteet ja asennus samaan pakettiin, jolloin työn laatu on taattu ja vastuunjako selvä. Airas kertoo hankkivansa kalusteet suoraan valmistajilta kodinkoneita myöten, jolloin asiakas voi olla varma, että ketju pysyy kasassa koko remontin ajan. – Laadukkaista kalusteista huolimatta huono asentaja voi pilata koko keittiön. Toisaalta ansiokkainkaan asentaja ei voi vaikuttaa työllään huonolaatuisiin kalusteisiin, Airas huomauttaa. – Hinta merkitsee paljon, mutta sen ei pitäisi olla tärkein kriteeri. Laadukkaat materiaalit sekä ammattitaitoinen ja suunnitelmallinen työ maksavat itsensä takaisin ajan myötä.

Airas lupaa kiinteällä hinnalla koko keittiöremontin sähkö- ja putkitöineen ilman turhaa vaivannäköä. Luotettavat yhteistyökumppanit takaavat laadukkaan jäljen, josta Airas ei ole valmis tinkimään.
– Teen kolmessa viikossa sen, minkä hinnalla kilpaileva yritys lupaa viikossa. Se kertoo huolellisesta ja korkeatasoisesta työstä. Asiakkaan tyytyväisyys uuteen, toimivaan keittiöön on aina pääasia.