porin elementtitehdas

Keskisuuri tehdas suurien rakennusliikkeiden takana

”Pienellä paikkakunnalla meidät koetaan yhtenä suurimpia yksityisiä työllistäjiä. Haluamme tulevaisuudessa tarjota työntekijöillemme varman ja pitkäaikaisen työsuhteen rakennusalan huonosta ennustettavuudesta huolimatta.”

Porin Elementtitehdas valmistaa betonielementtejä pääasiassa kerrostaloihin, sisältäen julkisivu -, parveke- sekä erilaiset pilarituotteet ja muurattavat sisäkuorielementit. Tuotteissa on joko harmaa maalauspohja tai tiilipinta, mutta väribetonin tuotannon yritys on lopettanut 7vuotta sitten. Pääyhteistyökumppanimme ovat Turun sekä Helsingin alueella toimivat Skanska, NCC, YIT sekä nousevana kumppanina pääkaupunkiseudulla oleva Lujatalo Oy.

Toimintavarmuus työntekijöistä

– 17 vuoden aikana olemme toimittaneet 680 kohdetta, ilman yhtään meistä johtuvaa viivästymistä, miehemme ovat erittäin joustavia ja se takaa toimintavarmuutemme, yrityksen toimitusjohtaja Jaakko Virtanen kuvailee.

Tänä päivänä suunnitelmien taso on laskenut, laatuvaatimukset ovat nousseet, tuottamisaika lyhentynyt, muutokset työvaiheissa lisääntynyt ja kiire kasvaa jatkuvasti. Nämä alan muutokset ovat tuottaneet työntekijöille paljon lisää vaatimuksia. – Aiemmin 40 miestä ovat tehneet vähemmän tuotteita kuin nykyiset 30työntekijäämme, pohtii Virtanen alan kehitystä. Silti tämän päivän nopea toimitus ei saa heikentää lopputuotteen laatua.

Ammattikoulut apuna

Viime vuosikymmenellä keski-ikä yrityksessä työskentelevillä oli yli 50 vuotta ja tällä hetkellä he työllistävät 30 suomalaista keski-iältään alle 35vuotiasta miestä. – Teemme suunnitelmallista yhteistyötä Porin ammatillisen rakennuslinjan kanssa. Otamme opiskelijoita työharjoittelujaksoille tehtaaseen ja mikäli nuori osoittaa potentiaalia, on hänelle työpaikka varattuna valmistumisensa jälkeen.

– Tulevaisuuden haaveina on luoda työntekijöille pitkäaikainen, varma ja luotettava työpaikka. Olemme keskisuuri tehdas, joten pystymme toimittamaan suurille asiakkaillemme laajasti tarvitsemiaan tuotteita erittäin joustavalla toimintamenetelmällä, päättää Virtanen.