Raumalla toimiva Helon Kuumasinkitys Oy toimittaa laiva- ja rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä laadulla ja nopeasti.

Kestävä myös kehityksen kannalta

www.helonkuumasinkitys.fi

 

Raumalla toimiva Helon Kuumasinkitys Oy toimittaa laiva- ja rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä laadulla ja nopeasti. Yrityksen toimitusjohtaja Henri Helo korostaa kuumasinkityspinnoitteen etuja, joista tärkeimmiksi hän nostaa kestävyyden ja ekologisuuden.

– Kuumasinkityn rakenteen käyttöikä on lähes kymmenkertainen maalattuun pintaan nähden. Pitkäikäisyytensä ansiosta se on pitkällä tähtäimellä myös taloudellisesti kannattavin menetelmä, Helo avaa.

Kuumasinkitys on paras mahdollinen suoja teräkselle korroosiota ja ruostetta vastaan. Fyysisen suojan lisäksi sinkkipinnoite antaa teräkselle myös kemiallisen suojan. Helo haluaa levittää tietoutta erityisesti kuumasinkityksen ympäristöystävällisyydestä. Maalaukseen ja sähköpinnoitusmenetelmiin verrattuna kuumasinkityksessä käytettyjen kemiallisten lisäaineiden määrässä on merkittävä ero.

– Maalauksen ympäristöystävällisyyttä voisi ajatella niinkin, että tyhjä maalipurkki kuuluu ongelmajätteisiin. Miten maalilla päällystetty teräsrakenne eroaisi tästä?

Helon Kuumasinkitys työskentelee ahkerasti avartaakseen rakennusteollisuuden, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden tietämystä. Kuumasinkittäessä on tunnettava teräksen ominaisuudet ja terässeoksen on oltava kuumasinkitykselle oikeanlainen. Helo toivoo entistä tiiviimpää yhteistyötä rakennusalan toimijoiden kanssa.

– Parhaaseen laatuun ja kustannustehokkuuteen päästään aloittamalla yhteistyö jo suunnitteluvaiheessa. Sinkkipinta edustaa nykyaikaa sekä vaalii kestävää kehitystä ja ekologisia arvoja kertakäyttökulttuurin sijaan, Helo tiivistää.