JS-mop-oy-2-web

Kevät on siivouksen aikaa

Kun kevät lähestyy, palkkaa siivousalan yrittäjä Jaana Kyrölä kuuden hengen yritykseensä kausiapulaisia. Keväisin Kyrölän JS-Mop Oy:tä työllistävät normaalien taloyhtiöille tehtävien porrassiivousten lisäksi ikkunapesut sekä suursiivoukset. Kyrölä on siivonnut keväisin jonkin verran myös veneitä sisäpuolelta. Yrityksen ekologisilla ja käyttäjäystävällisillä pesuaineilla sekä kattavalla välineistöllä onnistuu lähes kaikkien kohteiden ja pintojen siivoaminen. Yritykseltä löytyy välineet myös patjojen imurointiin ja tekstiilien pesuun.

Vaikka siivousalalla pärjää hienosti laitoshuoltajan tutkinnolla, Kyrölä kertoo hyvän työntekijän löytämisen olevan välillä haasteellista: – Olemme myös itse kouluttaneet työntekijöitä tehtävään. Koska koulutus alalla on vähäistä ja uusia pesuaineita tulee markkinoille jatkuvasti, vaaditaan siivousalan työntekijältä motivaatiota ottaa asioista myös itse selvää.

Koska kilpailu alalla on kovaa, on ammattitaitoisen ja kokeneen yrityksen vaikea erottua kilpailijoista hinnalla. – Hinnat on poljettu niin alas, ettei sillä pysty kilpailemaan. Meidän vahvuutemme on laatu, jonka pyrimme pitämään tasaisena. Joskus jos siivoustyöt on tehty nopeasti, käymme vanhusten puolesta esimerkiksi kaupassa, Kyrölä kertoo.

JS-Mop Oy:n pääasiallinen toimialue on Turku ja sen lähialueet. Yrityksen asiakaskunta koostuu yrityksistä, taloyhtiöistä ja kotitalouksista.