hannoa_solidhouse_300_CMYK

Kierrätys näkyy positiivisesti kodin kuluerissä

Hannoa Oy suunnittelee ja toteuttaa jätepisteitä sekä tarjoaa jätehuoltoratkaisuja asumisympäristöihin. Kyseessä on ala, joka on aluekohtaisesti tarkkaan säännelty, joten palveluntarjoajana Hannoan haasteena on toimia asiakaslähtöisesti selkeiden rajojen sisällä.

Juha-Pekka Kotron mukaan yritys pyrkii siihen, että kierrätys olisi miellyttävää ja ennen kaikkea jokapäiväistä. – Kierrättämällä jätteet toteutamme yhteiskuntavastuumme ja huolehdimme ympäristöstä. Moni ei kuitenkaan tiedä, että kierrättäminen säästää samalla rahaa, hän kertoo. Tehokas kierrätys vähentää kalliin sekajätteen tyhjennystarvetta, mikä voi tuoda taloyhtiölle jopa tuhansien euron säästöjä vuodessa. Ratkaisuja on yhtä monia kuin asuinympäristöjä, ja osa Hannoan palvelua on asiantunteva arvio siitä, mikä järjestelmä sopii mihinkin. Alueelliset jätehuoltomääräykset säännöstelevät mitä eri lajeja kierrätetään ja suunnittelussa on myös otettava huomioon viranomaisten turvallisuusmääräykset. – Paikkakuntakohtaisten vaihteluiden takia esimerkiksi Oulussa käytetty ratkaisu ei välttämättä sovellu Helsinkiin. Meidän tehtävämme on kertoa asiakkaille, miksi tietty ratkaisu on heidän ympäristöön sopiva, laskea jätekustannukset ja huolehtia turvallisuudesta.

Jätepisteille on Kotron mukaan kovat vaatimukset; ilme, huoltovapaus ja pitkä elinikä ovat tärkeitä kriteerejä. – Itsestään tai omasta verkostosta on löydyttävä monenlaista osaamista. Jätehuollon asiantuntijoiden lisäksi olemme piharakentamisen ammattilaisia ja niitä piirteitä täydentää vielä arkkitehtuurinen osaaminen.