OP Saneeraus ja Maalaus Oy on vuonna 1989 perustettu huoneistoremontteihin sekä maalaus- ja matotusalaan keskittynyt yritys.

Kodin kalliit neliöt kuntoon luotettavissa käsissä

www.opsaneeraus.fi

 

Kun kosteat tilat korjataan ja vedeneristetään ajallaan nykymääräysten mukaisiksi, säästytään suurilta kuluilta. Kylpyhuoneneliöt ovat aina asunnossa yksiä kalleimmista.

OP Saneeraus ja Maalaus Oy on vuonna 1989 perustettu huoneistoremontteihin sekä maalaus- ja matotusalaan keskittynyt yritys. Nykyään yritys on enemmän fokusoitunut märkätilasaneerauksiin, sisäilmanlaatukorjauksiin sekä vastuuaikaisiin korjauksiin. OP Saneeraus ja Maalaus Oy toimii lähinnä pääkaupunkiseudulla. Omaa henkilökuntaa on tällä hetkellä 15 henkeä, ja lisäksi käytetään 3–4:ää vakiintunutta, hyväksi todettua alihankintayritystä.

– Alihankintatyönä olemme teettäneet muun muassa sähkötyöt, siivouksen sekä pienemmissä kohteissa itsenäisesti koko kylpyhuoneen alusta loppuun. Putkityöt ja projektinjohdon sekä asukasyhteydenpidon olemme kyllä tehneet itse tuollaisiinkin kohteisiin, kertoo toimitusjohtaja Petri Ollanketo.

Samat tutut kasvot mukana alusta loppuun

Yrityksen selkeä vahvuus on se, ettei urakoita pilkota osiin, vaan työ vedetään läpi samalla porukalla. Tästä on tullut paljon kiitosta asiakkailta, koska taloyhtiössä opitaan äkkiä tuntemaan työntekijät. Toinen kilpailuetu on, että kuivaustyöt tehdään itse. Tällä tavalla saadaan hintataso pidettyä kilpailukykyisenä ja yksittäisen kuivattavan tilan läpimenoaika mahdollisimman lyhyenä.

– Lisäksi pystymme antamaan yhtiölle kuivauksista kattohinnan, kestipä kuivaus kuinka kauan hyvänsä ja olipa kuivattavia tiloja kuinka monta hyvänsä. Tällä vältytään yllättäviltä ja ikäviltä lisäkustannuksilta. Kuivauksen tarpeen toteaa yhtiön edustaja tai työn valvoja. Kun rakenne on kuivunut, antaa yhtiön edustaja tarkastuksellaan luvan jatkaa töitä.

– Itse kuivaten voimme myös päivittäin seurata tilannetta, koska henkilökunta on paikalla koko ajan. Se edistää projektin läpiviemistä ja lyhentää yksittäisen asunnon työaikaa merkittävästi. kertoo yrityksen osakas Jyrki Makkonen.

Joskus remontointiin herätään liian myöhään, vasta kun vauriot ovat näkyviä

– Isännöitsijätoimistojen ja asunto-osakeyhtiöiden hallitusten sekä huoltoyhtiöiden valveutuneisuus on tärkeässä roolissa. Seinän sisällä muhiva kosteusvaurio tai mahdollinen homekasvusto ei näy heti, ja kun se näkyy, voivat ongelmat olla jo isoja. Pahimmassa tapauksessa vauriot voivat olla terveyden kannalta haitallisia. Toisaalta olisi tyhmää saneerata kylpyhuoneita kovin paljon etuajassa, sillä märkätilan saneeraamiseen palaa helposti kymppitonni. Asunto-osakeyhtiöissä on monenlaisia asukkaita ja märkätilojen tekninen käyttöikä vaihtelee jopa yhtiön sisälläkin kovasti, joka aiheuttaa vastuussa oleville tahoille haasteita, Makkonen tietää.

Hyvät työntekijät ovat yrityksen paras voimavara

Suurimmaksi voimavaraksi Ollanketo ja Makkonen määrittelevät yrityksessä kovalla ammattitaidolla varustetun, pitkään talossa viihtyneen henkilökunnan, jota arvostetaan, ja josta pyritään pitämään huolta kaikin mahdollisin tavoin. Käytössä ovat niin tavallista laajemmat työterveyspalvelut kuin liikuntasetelitkin. Kun työssä jaksamista edistetään ja työntekijät viihtyvät, on se toisinaan myös selkeä kilpailuetu. Hyvä yhteishenki näkyy työssä joka päivä. OP Saneeraus ja Maalaus Oy:ssä työntekijöiden hyvinvoinnista ei haluta säästää.

Asunto-osakeyhtiö Haapalahdenkatu 4:n hallituksen puheenjohtaja Martina Kronströmillä on kokemusta yrityksen toiminnasta taloyhtiössä toteutetun remontin kautta.

– Yritys on urakoinut 1991 valmistuneisiin taloihin kosteat tilat; 17 kylpyhuoneesta on tehty 15. Vaikka urakkatarjous ei ollut halvin, urakoitsija tuntui alusta saakka luotettavalta ja kaikki onkin sujunut loistavasti. Aikataulut ovat pitäneet, ja työ on edennyt sujuvasti. Olemme olleet oikein tyytyväisiä.