Effer 2055 -nosturi tarjoaa operoijalleen lähes loputtomat mahdollisuudet.

Kokemus kantaa

www.kuljetusliiketaunosalminen.fiTAUNO_SALMINEN_160

 

Salolainen perheyritys Kuljetusliike Tauno Salminen Ky viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Vaikka matkan varrelle mahtuu paljon ikimuistoisia projekteja, on sitä mieleenpainuvinta yrittäjien vaikea nimetä.

− Tämä on mielenkiintoinen ala, sillä jokainen päivä on erilainen. Haastavat kohteet ovat kiinnostavia. Esimerkiksi nostoja tehdessä ahtaat paikat tuottavat pään vaivaa, mutta hyvällä tavalla, kertovat Tauno ja Jani Salminen.

Yrityksen liikevaihdosta noin 60 % koostuu nostopalveluista ja loput 40 % kuljetuspalveluista. Monipuolisella nostokalustolla onnistuvat niin kevyet kuin painavatkin nostot. Salmiset ottavat esimerkeiksi yrityksen toteuttamista nostoista leikkimökit ja paljut, jotka ovat nostojen kevyimmästä päästä. Painavimpia taas ovat esimerkiksi metallintyöstö- ja muovikoneet.

Vaikka Tauno Salminen Ky:n tukikohtana on Salo, tekee yritys kuljetuksia ja nostoja Hankoniemeltä pohjoiseen saakka. Pisimmillään on matkustettu aina Levin työmaille saakka. Vaikka töitä on tullut tehtyä paljon, on kokonaisuutena isän ja pojan mieliin kuitenkin jäänyt yksi projekti yli muiden. Tämä oli reilun vuoden kestänyt Salon sokeritehtaan purku-urakka.

– Suuri osa purettavasta tavarasta meni romuksi. Osa piti kuitenkin ottaa hyvin hallitusti alas, koska tavaraa meni käyttöön myös uusiin kohteisiin, toteavat Salmiset.

Ratkaisu joka pulmaan

Monipuolinen kalusto on oleellinen asia, koska kaikki laitteet eivät sovellu joka tilanteeseen. Kuljetusliike Tauno Salminen Ky haluaakin panostaa tosissaan kalustohankintoihin ja kehittää toimintaansa. Yrityksen tuorein hankinta, Effer 2055 -nosturi tarjoaa operoijalleen lähes loputtomat mahdollisuudet. Miehet innostuvat silminnähden kertoessaan tästä keväällä hankitusta kahdella jibillä varustetusta kappaletavaranosturista.

Effer 2055 mahdollistaa sen, että voimme mennä ensin talon yli, ja sitten jatkaa vielä räystään alle!

– Effer 2055 mahdollistaa sen, että voimme mennä ensin talon yli, ja sitten jatkaa vielä räystään alle! Korkeusulottuvuus on 43,5 metriä ja vaakatasossa 40,5 metriä. Nostokorkeudesta riippuen kantavuus on 600 kilosta aina 30 tonniin, Tauno ja Jani Salminen luettelevat.

Hienoimmatkaan laitteet eivät silti paikkaa ammattitaitoista työntekijää.

– Nosturimiehen  pitää osata arvioida asiat oikein, osallistua ja olla täysillä työssä mukana, Salmiset toteavat.

Vain tällä tavalla pystyy nopeuttamaan asioita ja säästämään samalla rakennusmiesten töissä työmaalla.