pihakivi_solidhouse_web

Koko piha kerralla kuntoon

V-S Pihakivi Oy on vuodesta 1999 saakka toiminut yritys, joka tekee kiviasennusta, piha- ja vihertöitä sekä maanrakennusta pääasiassa yksityisasiakkaille. Vuosien varrella karttuneen konekannan ansiosta pihaprojektit voidaan hoitaa V-S Pihakiven toimesta alusta loppuun saakka. – Kun tekijöitä on vain yksi, pääsevät kaikki helpommalla, toteaa yrittäjä Sauli Suvitie.

Pääosin V-S Pihakivi Oy operoi kotipaikkakunnallaan Uudessakaupungissa, mutta mikäli kyseessä on tarpeeksi suuri työmaa, lähtee Suvitie hommiin myös kauemmas. Pihatöiden sesonkiaikaa on luonnollisesti kesä ja silloin yrittäjä palkkaa rinnalleen myös apujoukkoja. – Olen pyrkinyt siihen, että kesäisin minulla olisi koko ajan yksi vakituinen työntekijä. Sen lisäksi tunnen onneksi montakin hyvää kaveria, jotka voivat tulla alihankkijoina kiireavuksi tarpeen niin vaatiessa, Suvitie kertoo. Liian suuren porukan kanssa ei yrittäjän mielestä pihoille kuitenkaan kannata mennä. – Jos työntekijöitä on kovin paljon, muuttuu homma säätämiseksi. Pienellä porukalla stressin määrä pysyy minimissä ja työn laatu korkealla, hän toteaa.

V-S Pihakivi Oy:n asiakaskunta koostuu sekä uudisrakentajista että vanhan pihan kunnostajista. – Jälkimmäisiä on tällä hetkellä ehkä jopa hieman enemmän. Myös mökkipihoja laitetaan paljon, Suvitie laskeskelee. Tulevakin kesä näyttää V-S Pihakivi Oy:n osalta sopivan työteliäältä, sillä urakoita on varattu viime syksystä alkaen. – Pihat halutaan yleensä kuntoon kesäloman alkaessa, lakkiaisiin tai juhannukseksi, yrittäjä tietää.