sähkötiimi il oy

Kokonaisuus hallussa

Saneeraaminen on rakennusalan päivän sana. Pitkän kokemuksen ansiosta Sähkötiimi IL Oy:stä tiedetään vinkata, että järkevintä on hoitaa kaikki taloyhtiön saneeraukset kerralla.

Vuonna 1992 perustetun Sähkötiimi IL:n toiminta koostuu muun muassa sähköalan keikkaluonteisista asennustöistä niin yrityksille kuin yksityisillekin. Suurimman sijan yrityksen arjesta vievät kuitenkin sähkösaneeraukset, jotka tulivat mukaan kuvioihin vuonna 2000. Saneerauksen kohteina ovat tällä hetkellä niin vuosisadan vaihteessa kuin 1960–70-luvuilla rakennetut talot.

Sähkö- ja linjasaneerauksien yhdistäminen kannattaa

Kaikille taloyhtiössä tehtäville saneerauksille löytyy omat osaajansa, mutta suurimman säästön saavuttaa toteuttamalla useita remontteja samanaikaisesti. Esimerkiksi sähköjen uusiminen linjasaneerauksen yhteydessä kannattaa, sillä kokonaisvaltainen remontti sekä nostaa talon arvoa että helpottaa asukkaiden arkea, kun kaksi suuritöistä urakkaa on ohi samalla kertaa. Sähkö- ja linjasaneerauksen yhdistämisen ei myöskään tarvitse vaikuttaa merkittävästi kokonaisbudjettiin. Taloyhtiön koosta riippuen saneeraukseen kuluu noin 1-3 miljoonaa euroa, ja tästä summasta sähköjen osuus on vain noin 10 %.

Se, uusitaanko sähkösaneerauksen yhteydessä vain kaikkein välttämättömin vai enemmänkin, riippuu pitkälti taloyhtiön tekemistä päätöksistä. It-puolen päivitys tai lämmön talteenotto ovat jo aivan tätä päivää, automatiikkaan panostetaan sitä enemmän, mitä laajemmasta saneerauksesta on kyse.

Vahva ammattitaito lisää tehokkuutta

Sähkötiimi IL:ssä osaaminen perustuu laajaan kokemukseen alalta, sillä yritys on tehnyt sähkösaneerauksia pidempään kuin moni kilpailijansa Turun alueella. Henkilökunta on ammattitaitoista ja lähes kaikki osaaminen suunnittelusta toteutukseen löytyykin oman yrityksen sisältä. Vankka ammattitaito ja kokonaisuuden tunteminen heijastuvat luonnollisesti myös työtehoon ja kannattavuuteen. Kehittämisen varaakin aina riittää, ja tulevaisuuden tavoitteena onkin laajentaa osaamista myös muun muassa kuituhitsauksen ja rakennusautomaatiopuolen osalta.