Ojareksen erikoisosaamisena on enisijaisesti korjausrakentaminen, mutta yritys tekee jonkin verran myös uudisrakennuskohteita.

Korjausrakentamisen konkarit

Ojares Oy on korjausrakentamisen asiantuntija, joka panostaa palvelun laatuun aina asiakkaiden tarpeet huomioiden. Jopa siinä määrin, että yrityksen työmailta voi löytyä pyykinpesu- ja tiskaustilat.

Ojareksen hallituksen puheenjohtaja Heikki Ojares kuvailee korjausrakentamiseen erikoistunutta yritystään perinteiseksi rakennusliikkeeksi, jossa jokainen työntekijä osallistuu tittelistään huolimatta oikeisiin töihin. Tätä ajatusta tukee myös hänen poikansa Jukka Ojares, joka on toiminut yrityksen toimitusjohtajana viimeisen vuoden ajan. Vuonna 1991 perustetun perheyrityksen porukka on selkeästi sovussa omissa rooleissaan. Tästä kertovat sen saamat tunnustukset,  joista merkittävin on Maakunnallinen yrittäjäpalkinto vuodelta 2005. Täysin ei ole yritys toiminut vain perheen kesken, vaan mukana toiminnassa on ollut myös 15 hengen henkilökunta.

– Meillä on aina ollut myös kokopäiväinen rakennusmestari työmaalla. Tämä on taannut laadun ja aikataulujen pysyvyyden siinä määrin, että emme ole saaneet yhtään sakkoa linjasaneerauskohteissa tai muillakaan työmailla, Jukka Ojares kertoo ylpeänä.

Ojares käyttää aktiivisesti myös alihankkijoita esimerkiksi laatoitustöihin sekä putki- ja sähköalan osaamista vaativiin tehtäviin.

Isommat taloyhtiöt kiinnostavat

Ojareksen pääasiakasryhmänä ovat aina olleet taloyhtiöt, jotka päätyvät yrityksen tietoisuuteen usein isompien rakennuttajatoimistojen kautta.

– Emme ole koskaan ottaneet hoidettavaksemme työmaata, jossa ei olisi ollut ammattirakennuttajaa välissä. Koemme kaikkein helpoimmaksi ja luotettavimmaksi toimintavan, jossa molemmilta puolilta löytyvät alan ammattilaiset, miehet toteavat.

Ojareksen erikoisosaamisena on korjausrakentaminen, joten se toteuttaa ensisijaisesti saneerauskohteita, mutta yritys tekee jonkin verran myös uudisrakennuskohteita. Viimeisimpinä uudisrakennushankkeina Ojares on toteuttanut As Oy Koivulan kuuden asunnon luhtitalon.

– Ihanneasiakkaitamme ovat osaamiseemme nojaten yli 30 asunnon taloyhtiöt, joissa työmaa kestäisi vähintään vuoden ja jonka voisimme toteuttaa vähintään viiden miehen voimin, Jukka Ojares painottaa.

Työmaiden ainutlaatuiset parakit

Ojares tarjoaa korjausrakentamisosaamisen lisäksi jotain erityislaatuista, mikä taatusti helpottaa monen ihmisen elämää remontointikohteissa. Yritys nimittäin on tehnyt työmaille parakkeja, jotka mahdollistavat joko työskentelytilat työntekijöille tai saniteettitilat saneerauskohteiden asukkaille.  Työntekijät voivat sirkkelöidä tai höylätä parakkipuutyöverstaissa, joista löytyvät myös kaikki tarvittavat työvälineet.  Saniteettitilat on sijoitettu aivan remonttikohteen kulkuväylien yhteyteen, jotta asukkaiden on helppo päästä niihin.

– Olemme tehneet suihku- ja vessaparakkeja sekä viimeisimpänä myös pyykinpesu- ja tiskauspaikkoja. Parakit toteutetaan miehille ja naisille erikseen, ja niihin on sijoitettu myös pukuhuoneet. Asukkaat ovat tykänneet ideasta kovasti, ja konsulttiemme mukaan vastaavanlaisia ei ole muualla tullut eteen, Heikki Ojares kertoo.