projektia_solid_house_4_magazine_300_CMYK_4_2015

Kosteudenhallinnan palveleva ammattilainen

Projektia Engineering Oy toimii kuivain- ja kostutusalan maahantuojana, joka myös jälleenmyy kyseisiä laitteistoja koko Suomen alueella. Asiakaskunta koostuu pääasiassa eri alojen yrityksistä.

Erilaisia kostutintyyppejä on yhteensä kolme – höyrykostutin, ultraäänikostutin ja sumutinkostutin. Oikea malli valitaan aina käyttökohteen mukaan, sillä osa kostuttimista sopii vain tietynlaisiin tiloihin. – Sumutinkostutin esimerkiksi vaatii isot hallimaiset tilat ja on siksi omiaan vaikkapa paperi- ja painoteollisuudessa, kertoo Projektia Engineering Oy:n toimitusjohtaja Patrik Mikkola. Yrityksen suosituin myyntiartikkeli on kuitenkin höyrykostutin, jota hyödynnetään yleisesti mm. urheiluhalleissa, museoissa, laivateollisuudessa tai elintarvikepuolella. Myös kuivaimia on saatavissa useissa eri kokoluokissa käyttötarkoituksesta ja tilasta riippuen.

Vaikka erikoisalalla toimivalla Projektia Engineering Oy:llä ei olekaan valtavaa määrää kilpailijoita, löytyy työstä silti omat haasteensa. – Ala on nopeatempoinen ja laitteistot kehittyvät. Markkinointiin, ripeisiin toimitusaikoihin, varaosien saatavuuteen ja hintapolitiikkaan täytyy panostaa pärjätäkseen, Mikkola kertoo. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin asiakkaiden palveleminen ja konsultointi. – Pelkällä laitekaupalla ei pärjää, vaan asiakkaita täytyy osata myös neuvoa oikeiden tuotteiden valinnassa, Mikkola tietää.

Projektia Engineering Oy:n yhteistyökumppanina toimii rakennusautomaatiourakoiden parissa työskentelevä Projektiautomaatio Oy. – Kontaktiverkkoa tarvitaan, vahvistavat sekä Mikkola että Projektiautomaatio Oy:n Eero Tolonen.