Suomen Teräsritilä markkinoi, myy, suunnittelee ja valmistaa ritilätuotteita sekä kulkutieratkaisuja teollisuuden eri aloille.

Kotimaista ritiläosaamista

str_160www.str.fi

 

Porissa toimiva Suomen Teräsritilä STR Oy on kotimaan markkinointijohtaja alallaan. Yritys toimittaa laadukkaita suomalaisia ritilätuotteita suoravientinä myös muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Suomen Teräsritilä perustettiin vuonna 1993 Henrik Tarvaisen toimesta. Tänä päivänä Henrik-isän jalanjäljissä perheyrityksen toimintaa jatkavat sisarukset Hans Tarvainen ja Mari Tuominen. He ovat kasvattaneet yrityksestä 25 henkilöä työllistävän toimijan, joka toimii edelleen alkuperäisissä tiloissaan Porissa. Suomen Teräsritilä markkinoi, myy, suunnittelee ja valmistaa ritilätuotteita sekä kulkutieratkaisuja teollisuuden eri aloille.

– Ritilästä tuotamme pääasiassa hoitotaso-, ajotaso- sekä julkisivuritilöitä. Suurin osa tuotteistamme on mittatilaustyönä toteutettuja, ja lisäksi valikoimaamme kuuluu myös valmiita varastotuotteita, kuten askelmia. Ritilöiden lisäksi teemme asennusvalmiita kulkutieratkaisuja asiakkaiden toivomusten mukaisesti, Tuominen avaa.

Ritilätuotteita tehdään pienille ja keskisuurille konepajoille, mutta suurena asiakasryhmänä ovat myös rakennusliikkeet ja tukkurit.

Portaita kaikkiin tarpeisiin

Porras- ja kulkutieratkaisut ovat ritilöiden ohella merkittävä osa-alue Suomen Teräsritilän toiminnassa. Tuotevalikoimiin kuuluvat kierreportaat, suorat portaat sekä pyörätuoliluiskat. Tarvainen kokee, että yrityksen vahvuutena on suunnittelijoiden toimesta valmiiksi suunnitellut standardituotteet, jotka tehdään määrämittaisena asiakkaan kohteen mukaan.

Joskus suunnittelijoille voi olla vaikeaa määritellä, miten paljon aikaa ja resursseja minkäkin tuotteen tekemiseen menee, kun me taas tiedämme kustannukset tarkkaan.

– Monesti yritysten haasteena on, että heillä ei ole omaa tuotetta, vaan he myyvät sitä, mitä tilataan. Joskus suunnittelijoille voi olla vaikeaa määritellä, miten paljon aikaa ja resursseja minkäkin tuotteen tekemiseen menee, kun me taas tiedämme kustannukset tarkkaan. Tämä mahdollistaa sen, että asiakkaamme pysyvät budjetissa paremmin.

Kulkutie- ja ritiläratkaisuissa pyritään valmistamaan standardikokoisia kappaleita asennustyö huomioiden. Toimituksia on ollut sekä Suomeen että ulkomaille aina voimalaitoksista paperitehtaisiin, eli moniin eri tarpeisiin.

– Korkein valmistamamme kierreporras on ollut 132-metrinen. Porras mitoitetaan aina rakennuskohteen mukaisesti, Tarvainen kertoo.

Oma tuotanto takaa laadun

Suomen Teräsritilä toimii erikoisosaamisalalla, jolla kilpailu on todella kovaa. Alkujaan ritilätuotannosta alkanut yritystoiminta on kuitenkin joutunut vuosien varrella mukautumaan markkinoiden kysynnän mukaan. Tästä huolimatta yrityksen brändistä ja laatutekijöistä on pidetty kiinni.

Kotimaisuus, nopeat toimitusajat, joustavuus ja korkea laatu ovat olleet vahvuuksiamme alusta lähtien.

– Olemme pyrkineet siihen, että asiakas saisi kaiken kokonaisvaltaisesti samasta talosta. Kotimaisuus, nopeat toimitusajat, joustavuus ja korkea laatu ovat olleet vahvuuksiamme alusta lähtien ja laajan tuotevalikoimamme myötä olemme voineet vastata aina kysyntään.

Kummatkin yrittäjäsisarukset pitävät tärkeänä sekä oman talon tuotantoa, että suunnittelua. Laatu ja toimitusvarmuus ovat nimittäin taattuja, kun ohjakset pysyvät omissa käsissä.

Hyvä yhteishenki tuo tulosta

Suomen Teräsritilä on profiloitunut ensisijaisesti Suomen alueen markkinajohtajana, mutta tuotteita toimitetaan alihankintana eri puolille maailmaa. Merkittävää markkina-aluetta ovat Norja, Ruotsi ja Viro. Omistajat vakuuttavat, että Pori on palvellut yritystoiminnan kotina hyvin kaikki vuodet. Kehuista saavat osansa pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden lisäksi myös oma kotimainen ja osaava henkilökunta.

– Pori on hyvä paikka toimia, vaikka asiakkaat eivät olisikaan aivan lähettyvillä. Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja sama porukka on pysynyt talossa pitkään. Töihin on aina ollut mukava tulla, Tarvainen painottaa.

Arki rullaakin Suomen Teräsritilässä tasaisesti ja töitä tehdään myös perheenjäsenistä koostuvan työyhteisön parissa ahkerasti. Yritys on pitänyt huolta, että työntekijöille töitä riittää ympäri vuoden, vaikka välillä hiljaisemmat sesongit kuuluvat alaan.

– Aika tammikuusta huhtikuuhun on meillä yleensä hiljaisempaa, mutta kun tuosta ajasta selvitään, niin loppuvuosi sujuu aina paremmin. Tänä vuonna tätä ongelmaa ei ole ollut, vaan Suomen Teräsritilällä on ollut parhain alkuvuosi aikoihin ja töitä on riittänyt, omistajat kertovat tyytyväisenä.