Ulvilalainen Saraka Oy on jo yli 40 vuoden ajan kehittänyt betonin valu- ja kuljetusmenetelmiä ja valmistanut niihin soveltuvia laitteita.

Koukuttavaa betonin käsittelyä

SARAKA_160www.saraka.com

 

Ulvilalainen Saraka Oy on jo yli 40 vuoden ajan kehittänyt betonin valu- ja kuljetusmenetelmiä ja valmistanut niihin soveltuvia laitteita. Tuotekehityksen päämääränä on alusta lähtien ollut tehdä betonin käsittelystä sen tekijälle kevyempää, tehokkaampaa ja tuottavampaa. Toimialalla säädökset muuttuvat tiuhaan tahtiin, joten nopea reagointikyky on tarpeen.

– Tuotanto ja laatuvaatimukset ovat tarkoin säädeltyjä, mutta kuljetus on vielä villi ja vapaa kenttä. Olemme ennakoineet, että sinnekin tulee säädöksiä ja panostaneet kuljetuksen aikaiseen sekoitukseen, kertoo Tapani Hollming Saraka Oy:stä.

Hollming viittaa SARAKA-säiliöihin kuuluviin lisäsekoitussiipiin, jotka takaavat betonin laadun myös pitkien kuljetusten aikana.

SARAKA-tuotteet on valmistettu erikoisteräksestä ja koneellisen hitsauksen ansiosta tuotteet ovat tasalaatuisia. Silti lähes jokainen yrityksen tuote on uniikki, sillä asiakkaalla on mahdollisuus räätälöidä tuotteesta juuri oman tarpeensa mukainen.

– Käytämme parasta mahdollista terästä, joten laitteilla on pitkä käyttöikä ja sitä kautta parempi jälleenmyyntiarvo. Käsittääkseni lähes kaikki koskaan valmistamamme SARAKAT ovat ajossa, jos ei niitä ole jossain onnettomuudessa rikottu tai jos ei niihin ole kura jämähtänyt kiinni, Hollming lisää.

Yritys tarjoaa lisäksi huoltopalvelua kaiken merkkisille laitteille. Myös huolto on järjestetty asiakkaan etuja ajatellen: pitkämatkalaisilla on mahdollisuus yöpyä yrityksen toimitiloissa huollon ajan.

Tällä hetkellä perinteikkäällä kotimaisella yrityksellä puhaltavat uudet tuulet. Rakentamisen vilkastuminen on viime syksystä lähtien näkynyt uusien laitteiden ja huollon kysynnän kasvuna. Samalla yritys on laajentanut laitetuotantoaan maanrakennuspuolelle. Lisäksi yrityksen perustajajäsen ja toimitusjohtaja Jarmo Karilainen on siirtymässä vähitellen taka-alalle johtopaikaltaan. Karilaisen panos yrityksen kehitykseen on ollut merkittävä: Saraka Oy on yksi tämän hetken suurimpia eurooppalaisomisteisia betonilaitevalmistajia.