JMP-yhtiö_kuvapankki_solid_house_300_CMYK

Kova hintakilpailu haastaa kokeneenkin yrityksen

JMP Yhtiö Oy on loimaalainen, mutta erityisesti pääkaupunkiseudulla vaikuttava tasoite- ja maalaustöitä tarjoava yritys. Vaikka JMP Yhtiö onkin firmana suhteellisen nuori, löytyy sen takaa silti vankkaa osaamista. Yhtiön toisen perustajan ja hallituksen puheenjohtajan Pekka Niemisen yrittäjätausta ulottuu nimittäin aina 1980-luvulle saakka, jolloin hän luotsasi Loimaan Tasoiteurakointi nimistä firmaa. JMP Yhtiön toinen osaomistaja on Helsingissä vaikuttava Mart Alliksoon.

Vahvasta kokemuksesta ja pitkistä liikesuhteista on alalla hyötyä. Vaikka kilpailu on kovaa, luottavat monet maamme suurimmista rakennusliikkeistä nimenomaan JMP Yhtiön ammattitaitoon. – Toimimme pääosin uudiskohteiden parissa, koska sillä saralla osaamisemme on kaikkein vankinta, Nieminen kertoo. – Etenkin nykyisenlaisina haastavina aikoina on kannattavinta erikoistua siihen, minkä parhaiten osaa, hän jatkaa.

Haastavilla ajoilla Nieminen viittaa alati tiukentuneeseen hintakilpailuun ja ulkomaalaisten yritysten rynnimiseen Suomen markkinoille. – Tarjouspyyntöjä kyllä tulee, mutta niitä on koko ajan vaikeampi saada, mies toteaa. Hinta ratkaisee yhä useammassa tapauksessa, eikä laatu välttämättä kiinnostaa tilaajia enää yhtä paljon kuin ennen. – Etenkin sijoittajilla tuntuu olevan kiire saada rahansa takaisin, Nieminen pohtii. Yrittäjän mielestä ei olekaan ihme, että tänä päivänä joudutaan puhumaan niin paljon huonosta rakentamisesta. – Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että sekä hinnat ja työajat lyödään liian tiukoiksi, hän harmittelee.