Innoclean_solid_house_300_CMYK

Kun aistinvarainen puhtaus ei riitä

Tutustu yritykseen www.innoclean.fi

Siivousalalla on myös kohteita, jotka vaativat korkeampaa puhtaustasoa, eikä pelkällä siivouspyyhkeellä ja mopilla silloin vielä pitkälle pääse. Minna Mattila ymmärtää työn merkityksen ja on pitänyt huolen siitä, että kaikki tehdään hyvällä ryhdillä sekä reippain ottein. Inno M&M Cleanin jäljiltä tilat ovatkin putipuhtaat jokaista nurkkaa myöden.

Minna Mattila on koko ikänsä toiminut siivousalalla. Lapsena hän vietti lomia Jyväskylässä yrittäjä-tätinsä luona ja seurasi tätä siivoustöihin. Seuralaisesta tulikin myöhemmin tunnollinen kesätyöntekijä, ja myös siivousalan koulutus houkutteli. Valmistuttuaan koulusta Mattila jatkoi työntekoa tätinsä yrityksessä. Vuosia myöhemmin hän ja serkkupojat siirtyivät yrityksen johtoon ja kasvattivat toimintaa suurten projektien parissa. Pitkän toiminnan jälkeen yritys kuitenkin myytiin ja Mattila muutti Turkuun. Pitkän tien ammattilainen ja luontainen yrittäjä tiesi mitä hänen tuli tehdä, ja tässä hän nyt on; uuden siivousliikkeen ylpeä omistaja.

Inno M&M Clean Oy sai heti ensimmäiseksi asiakkaakseen suuren elintarvikekohteen, josta on ollut Mattilalle paljon iloa. – Pidän kohteista, jotka antavat minulle haastetta ja vaativat osaamista, hän kertoo. Kunnianhimoinen yrittäjä on erityisen kiinnostunut suurista projekteista, ja pystyykin tarjoamaan laajaa palvelua erilaisille yrityksille ja julkisille kohteille.

Asiakas tietää aina mistä maksaa

Mattila suunnittelee siivouksen kohdekohtaisesti ja pyrkii oman toiminnan kautta tuomaan mahdollisimman paljon lisäarvoa asiakkaalle. Hän suosii niin sanottua akvaariomallia, jonka tarkoituksena on selkeyttää yrityksen toimintaa asiakkaille, jotta jokainen tietää mitä rahallaan saa. – On tärkeää, että ostaja tietää mitä hän on ostamassa minulta. Pyrin aina pilkkomaan tekemisen ja kertomaan mistä hinta koostuu.

Yli 30 vuoden kokemuksella Mattila tietää mitä hän haluaa tarjota asiakkailleen: tasaisen hyvää laatua. – Uskon kattavaan ylläpitosiivoukseen, joka pitää paikat siistinä ja kunnossa jatkuvasti. Näin ei synny minkään alueen laiminlyöntiä, mikä johtaisi piikkeihin siivouksessa. Siksi suosittelenkin käyttämään työaikaa riittävästi huolelliseen ylläpitosiivoukseen, niin vältytään turhilta isommilta perussiivouksilta.

Merkityksellinen työ

Inno M&M Cleanin seinien sisäpuolelta löytyy ainutlaatuisen laaja osaamispohja. Mattila on onnistunut löytämään ”hyviä tyyppejä”, jotka ymmärtävät hyvälaatuisen työn merkityksen ja puhtausvaateiden tärkeyden. – Elintarvikekohteissa ei pelkkä aisinvarainen puhtaus riitä, siellä täytyy ymmärtää myös näkymättömän lian merkitys. Oikeanlainen siivoaminen erityyppisissä kohteissa vaatii ammattitaitoa ja tietoa mm. siivousmenetelmien valinnasta, pintamateriaaleista sekä työn suorittamisesta oikea-aikaisesti.

Tulevaisuudessa Mattila haluaa kasvattaa yritystä ja verkostoitua enemmän. – Olen vasta ollut vähän aikaa Turussa, mutta haluan ehdottomasti laajentaa asiakaskuntaa ja tutustua uusiin kasvoihin, hän kertoo. Mattila toivoo löytävänsä asiakkaita, jotka jakavat saman arvopohjan hänen kanssa ja kokevat työn merkityksellisenä. – Hyvä asiakas osaa vaatia erinomaista työnlaatua ja arvostaa tekemisessä sellaista ryhtiä, jota me pystymme tarjoamaan.