HA-rakennus_solid_house_300_CMYK

Kun hinta ja laatu kohtaavat

Vain neljä vuotta sitten toimintansa aloittanut HA-Rakennus Oy on ehtinyt saavuttaa alalla jo merkittävää jalansijaa. Taantumakaan ei ole hidastanut nuoren yrityksen tahtia, sillä vuosittain on rakentunut aina noin kymmenkunta omakotitaloa. Yrittäjä Henri Alavesa ei pohdi kauaa, kun häneltä tiedustellaan menestyksen salaisuutta. – Kaupankäynnissä pärjää, kun hinta ja laatu ovat kohdillaan. Pitää myös osata rakentaa sellaisia taloja, joita tarvitaan, mies toteaa. HA-Rakennuksessa on huomattu, että kysytyimpiä tällä hetkellä ovat noin 100-140m² perusomakotitalot. Niitä yritys rakentaa noin 50 km säteellä kotipaikastaan Laitilasta. – Alueelta on hyvät kulkuyhteydet mm. Turkuun ja Raumalle, palvelut ovat lähellä ja komean talon saa huomattavasti edullisemmin kuin isommista kaupungeista, Alavesa kertoo.

Omakotitaloon satsaaminen on nyt muutenkin kaikin puolin kannattavaa. Hiljaisempina aikoina hinnat ovat kohdillaan, tekijöitä riittää ja laatuun on aikaa panostaa. Omakotitalon hankintaa kannattaa harkita myös sijoitusmielessä. – Uudiskohteiden vuokratuotto on aika hyvä, koska remontteja ei juurikaan tarvita eikä vastikekulujakaan ole, Alavesa vinkkaa.

Omat kohteensa HA-Rakennus urakoi aina avaimet käteen-periaatteella. Yhteistyöverkostot ovat kunnossa niin LVI-miesten kuin kiinteistövälittäjienkin kanssa, joten asiakkaan kannalta homma voisi tuskin enää paljon jouhevammin sujua. Kun liikkeellä on ajoissa, pääsee uusi asukas vaikuttamaan myös tulevan kotinsa pintamateriaaleihin ja kalusteisiin.