Maansiirron lisäksi Mattilan Maansiirron toiminta on laajentunut kiinteistöhuoltoon.

Laadukas taimi kasvaa ja kukoistaa

Viisas kotipuutarhuri tai piharakentaja satsaa kesän taimihankinnoissa korkeatasoisuuteen sekä kasvien sopivuuteen kasvupaikkaansa nähden. Mitä paremmat ja kasvuvaatimuksiltaan sopivimmat kasvinalut paikalle löytyy, sitä helpompaa on hoito ja varmempaa komea lopputulos.

– Laatu on ollut meille aina ykkösjuttu. Tietysti myös palvelu, josta olemme saaneet paljon kiitosta. Mutta on tärkeää valita tänne meillekin kasveja, jotka todella menestyvät aikanaan asiakkailla. Emme ota lainkaan myyntiin tuotteita, joiden menestyminen Suomen kasvuoloissa on epävarmaa, kertoo Nousiaisissa toimivan Mattilan Taimistot Oy:n kolmannen polven vetäjä Linda Mattila.

Perheyrityksellä on pitkä historia aina 70-luvun alusta. Asiakaskuntaan kuuluvat esimerkiksi piharakentajat, toiset taimistot, tavaratalot, Turun seudun puutarhamyymälät, seurakunnat, kaupungit, taloyhtiöt sekä yksityiset kuluttajat.

– Päätuotteitamme ovat koristepensaat, marjakasvit, havukasvit sekä hedelmäpuut. Kaikki kasvimme ruukutetaan astioihin, jolloin juuristo toimii hyvin. Havuissa asiakkaat hakevat mielellään erikoisuuksia, ja kaikenlaiset rungolliset kasvit sekä bonsaipuut ovat nyt hyvin suosittuja. Myös värikkäät koristepensaat ovat haluttuja. Suosikit vaihtelevat, ja pihoihin haetaan uusia lajikkeita, Mattila tietää.

Kiireet taimistolla jatkuvat aina marraskuulle saakka. Sitten onkin aika suunnitella uutta kautta.