Someron_Laatta-asennus_Oy_solid_house_300_CMYK

Laadukasta laatoitusta

Someron Laatta-asennus Oy:n toimesta syntyy vuosittain noin 5000–10 000m² valmista laatoitusta. Määrä voi kuulostaa hurjalta viiden henkilön voimin pyörivälle yritykselle, mutta kokeneissa käsissä homma sujuu jo sukkelasti ja varmasti. – Tavoitteenamme on aina laatu ja kiireaikaan pystymme myös joustamaan, jotta työmaat pysyisivät aikataulussa, kertoo toimitusjohtaja Marko Launonen.

Someroa kotipaikkanaan pitävän yrityksen asiakaskunta tulee suurimmalta osin pääkaupunkiseudulta. Yritys on luottokumppani monelle isolle urakoitsijalle, kuten Lujatalo Oy:lle, joka on toiminut Someron Laatta-asennuksen päätyöllistäjänä jo vuosia. – Yhteistyömme pelaa molemminpuolisen luottamuksen ansiosta, Launonen kiittelee. – He tietävät mitä saavat luottaessaan laatoituksen meidän käsiimme ja meille puolestaan on riittänyt Lujatalolta töitä aina tasaiseen tahtiin.

Suurin osa Someron Laatta-asennuksen urakoista liittyy uudistuotantoon. Pienimmät kohteet kattavat 10–15 asuntoa, suurimmat jopa 200. Mieleenpainuvimpia projekteja ovat ne hieman haastavammat, kuten juuri Helsingin Arabianrannassa valmistunut Berliininpiha: – Tuttu mestari soitti meille jo pari vuotta sitten ja kertoi, että 70 asunnon kohteeseen olisi tulossa hieman erikoisempi laattaratkaisu. Epäilimme aluksi miten homma sujuu, mutta nyt hieno kohde on kuitenkin valmis, Launonen kertoo.

Laattojen muuttuessa koko ajan yhä suuremmaksi ja siten haastavimmiksi asentaa, korostuu myös pohjatöiden merkitys entisestään – Kun seinät ovat suorassa ja lattian kaadot kohdillaan, on meidänkin työmme helpompaa ja laadukas lopputulos taattu, Launonen muistuttaa.