nlr_solidhouse_2_300_CMYK

Laadukasta tekemistä

Porilainen rakennusalan ammattilainen ei paljon mainosta kaipaa. Yrityksen täystyöllisyyden takaavat viidentoista vuoden kokemus ja korkea asiakastyytyväisyys. 

Vuonna 2000 perustettu NLR Oy eli Noormarkun Laaturakentajat palkkasi riveihinsä juuri neljä vakituista työntekijää. Yritystä ovat työllistäneet erityisesti saneerauskohteet, joista suuri osa on ollut keittiöremontteja. Viime vuonna keittiöremontteja kertyi parisensataa, tänä vuonna luvun odotetaan menevän rikki.

”Laatu on meille asenne”

NLR Oy:n menestyksen salaisuus on pitkä kokemus ja tyytyväiset asiakkaat. ”Laatu on meille asenne” -sloganistaan tunnettu yritys on ollut jo vuosia oman alansa edelläkävijä satsaamalla asiakaspalveluun. – Ihmiset arvostavat tänä päivänä hyvää palvelua, mutta siihen on alettu kiinnittää huomiota vasta nyt. Asiakas odottaa että häntä palvellaan, kun hän on siitä maksanut. Palvelun on oltava hyvää asentajista alkaen, toimitusjohtaja Jarkko Jokihaara sanoo. Hyvä asiakaspalvelukaan ei kuitenkaan riitä, jos työnlaatu ei ole kunnossa: – Asiakkaittemme joukosta löytyy paljon vanhoja tuttuja asiakkaita. Hyvä maine kantaa pitkälle, Jokihaara jatkaa.

Laajan laattavalikoiman helmi: ilmaa puhdistava uutuus

NLR Oy:n uusi aluevaltaus on Porin keskustaan avattu täyden palvelun laattamyymälä Tilespoint, josta löytyy laattoja jokaiseen tarpeeseen ja kohteeseen. NLR Oy:n itse Italiasta ja Espanjasta maahantuomat laatat erottuvat edukseen erikoisuudellaan, mutta valikoimasta löytyy laattoja myös perinteiseen ja trendikkääseen makuun.

Valikoiman ehdoton helmi on ilman kemikaaleja valmistettu laatta. Se puhdistaa ilmaa reagoimalla auringon valon kanssa, mutta sama tapahtuu myös keinotekoisella valolla. – Laatan toimivuudesta on olemassa virallinen sertifikaatti. Se sopii moniin eri tiloihin ja sitä löytyy eri malleissa ja väreissä, kertoo Tilespoint Porin Mikko Lähteenlahti. FMG Ceramicsin valmistama laatta on antibakteerinen ja helppo puhdistaa.

Tulevaisuuden suunnitelmat

NLR Oy:n toinen aluevaltaus ovat linjasaneeraukset, johon yrityksellä löytyy tietoa ja taitoa omasta takaa. Oman talon sisältä tuleva pätevä märkätilavalvoja varmistaa työskentelyn laadun kylpyhuoneremonteissa, ja samalla asiakas pääsee nauttimaan kokonaispalvelusta. Jos märkätila-asentajan sertifikaatti on hyvin yleinen, samaa ei voi sanoa märkätilavalvojan pätevyydestä: – Pätevyyteen vaaditaan pitkä työkokemus ja vähintään rakennusmestarin koulutus. Mielellään rakennusinsinöörin, Jokihaara valaisee.

Lähitulevaisuudessa yritys pyrkii hallittuun kasvuun. Jokihaara näkee kasvualueena erityisesti pesuhuone- ja saunaremontit. Uudisrakentamiseen NLR Oy ei aio erityisemmin satsata, vaikka se yrityksen toimenkuvaan kuuluukin. Vaikka asiakaskunta koostuu pääasiassa kuluttaja-asiakkaista, NLR Oy tekee jonkin verran yhteistyötä myös yritysten kanssa. – Laattavalikoimastamme löytyy monia erittäin näyttäviä isoja laattoja julkisiin tiloihin, Lähteenlahti muistuttaa. Yrityksen tärkein toimialue on Satakunta, jonka lisäksi se toimii yhteistyökumppaneidensa kanssa n. 200 kilometrin säteellä Porista.