hh-erikoiskaluste-solidhouse-web

Laadukkaat kalusteet syntyvät mittatilaustyönä

HH-Erikoiskaluste Oy on asiakkaidensa kiittämä yritys, jossa palvelu pelaa ja unelmien kalusteet syntyvät tarvittaessa nopeallakin toimitusajalla.

Porilainen HH-Erikoiskaluste Oy on Harri Heinosen vuonna 2001 perustama yritys, joka valmistaa räätälöityjä keittiö-, wc- ja kodinhoitohuoneen kalusteita sekä liukuovia mittatilauksesta. Tämän lisäksi he valmistavat kalusteita myös erilaisten yritysten, kuten ravintoloiden ja parturi-kampaamoiden tarpeisiin. Yrityksellä on siis monta vahvaa tukijalkaa, joiden varaan nojata.

HH-Erikoiskaluste Oy on myös vahva perheyritys, ja iso osa sen työntekijöistä onkin omasta suvusta lähtöisin.

Valttina nopeus ja asiakaslähtöisyys

Yksilöllisyys, laatu sekä joustavuus ovat ominaisuuksia, joita asiakkaat kalustevalmistajassaan arvostavat, ja HH-Erikoiskaluste Oy voi hyvällä omallatunnolla sanoa täyttävänsä nämä kaikki. Toiminnan perustana on yrityksen oma paja, jossa kalusteet syntyvät mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. – Oman tuotannon ansiosta pystymme myös tarvittaessa joustamaan. Kiireellisimmät tilaukset menevät pinon päällimmäisiksi tai jos vaikka kalusteita asentaessa ilmeneekin tarvetta muutoksille, saadaan uusi ratkaisu aikaiseksi jopa muutamassa tunnissa, sanoo HH-Erikoiskaluste Oy:n tuotantopäällikkö Sami Heinonen.

HH-Erikoiskaluste Oy hoitaa kaikki tilaukset alusta loppuun itse, ilman turhia välikäsiä. Projekti alkaa useimmiten mittauskäynnillä asiakkaan luona. – Käymme mielellämme tutustumassa kohteeseen, jotta näemme samalla myös konkreettisesti millainen asunto on ja osaamme siten paremmin visioida uusia kalusteita yhdessä asiakkaan kanssa, Sami Heinonen kertoo. Erikoisemmatkaan toiveet eivät ole este unelmien kalusteiden toteutukselle. – Mitat räätälöidään aina kohteen mukaan ja tarvittaessa teemme kaapit vaikka vanhoihin oviin, tuotantopäällikkö lupaa.

Myös laatu on yksi HH-Erikoiskaluste Oy:n avainasioista. Esimerkiksi kaikilla yrityksen käyttämillä Grassin heloilla on elinikäinen takuu. Myös saranat ja laatikot ovat tulleet jo pitkään samoilta hyväksi havaituilta toimittajilta.

Kiiltävää valkoista ja mustaa kiveä

Kalustevalmistajat tuntevat luonnollisesti myös tämän hetken trendit sekä asiakkaidensa mieltymykset. – Liukuovissa suositaan valkoista lasia ja kirkasta peiliä. Kalusteisiin halutaan nyt paljon hidastimia, samoin valkoista kiiltävää ovea ja mustaa kiveä, Heinonen listaa. Kiiltävä valkoinen on säilyttänyt suosionsa jo tovin, sillä se on pintana valoisa, helppo pitää puhtaana ja sopii yhteen monen värin ja tyylin kanssa. – Moni pitää sitä varmana valintana ja arviolta 50 % keittiöistämme tilataankin juuri kiiltävän valkoisina, Heinonen sanoo.

Kivitasojen myynnissä on tuotantopäällikön mukaan sen sijaan havaittavissa jopa jonkinlaista nousua. – Viime vuonna meni yhteensä noin kymmenen kivitasoa, kun taas tänä vuonna olemme myyneet saman verran jo parissa kuukaudessa. Musta tuntuu olevan suosittu, mutta myös harmaata ja valkoista kiveä menee, hän kertoo.

HH-Erikoiskaluste Oy:n palvelutarjontaan kuuluvat myös kodinkoneet, jotka voidaan tilata yhdessä kalusteiden kanssa. – Monen mielestä helpoin ratkaisu on, että sekä kalusteet että koneet toimitetaan samalla kertaa, Heinonen toteaa.

Paras vuosi yrityksen historiassa

Vaikka rakentaminen Porin alueella onkin useiden laskelmien mukaan hiipunut, se ei kuitenkaan näy HH-Erikoiskaluste Oy:n toiminnassa. Itse asiassa päinvastoin, sillä tänä vuonna tilauksia on tullut suorastaan ennätysmäärä. – Joka kuukausi myyntiä on kertynyt enemmän kuin viime vuonna, Heinonen vahvistaa. – Mitä enemmän teemme kalusteita, sitä enemmän saamme myös nimeämme esille. Hyvä laatu ja asiakaslähtöinen palvelu poikivat helposti lisäasiakkaita, pohtii tuotantopäällikkö kasvuun vaikuttaneita tekijöitä.

Vaikka kuluva vuosi näyttääkin jo nyt erittäin hyvältä ja töitä riittää enemmän kuin koskaan aiemmin yrityksen historiassa, toivottaa HH-Erikoiskaluste Oy silti myös uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi. – Mikäli laadukkaat kalusteet, räätälöidyt palvelut ja hyvä suunnittelu kiinnostavat, kannattaa meihin olla yhteydessä, Heinonen tiivistää.