marttilan-kaivuu-ja-kuljetus-300-dpi-cmyk

Laadusta kannattaa maksaa

Vaikka rakentaminen kärsiikin Varsinais-Suomen alueella nyt lievästä taantumasta, on Marttilan Kaivuu ja Kuljetus Oy:lle silti riittänyt urakoita. Taustalla on yrittäjä Erkki Kullanmäen pitkä kokemus alalta; maanrakennuksen parissa hän aloitti jo vuonna 1967 ja oma yritys perustettiin 1980. Vuosien saatossa tietotaitoa on ehtinyt kertyä paljon ja sitä kautta myös yrityksen toiminta on monipuolistunut. Rakennusten pohjien ja salaojitusten ohella hoituvat muun muassa maa-aineksen kuljetus sekä lähialueen teiden kunnossapitotyöt.

..Hinta ja laatu kulkevat edelleen käsi kädessä, eikä halvin välttämättä ole paras.

Pitkän uransa aikana Kullanmäki on ehtinyt nähdä, kuinka koneala on kehittynyt ja automatisoitunut.
– Rakentaminen on muuttunut kovasti, eikä raakaa työvoimaa tarvita enää yhtä paljon kuin ennen. Lapiomiehet ovat ehkä pian historiaa, yrittäjä naurahtaa. Kaikki uudistukset eivät ole kuitenkaan pelkästään hyvästä, sillä liiallinen automatiikan varaan laskeminen voi viedä mukanaan myös ammattitaidon. Siksi Marttilan Kaivuu ja Kuljetus Oy:ssä luotetaan edelleen myös omaan silmään eikä pelkkiin mittalaitteisiin.

Maanrakennusalan yrittäjät joutuvat tekemään usein pitkää päivää ja haasteelliset työtehtävät vaativat myös huolellisuutta. Asiakkaan olisikin hyvä muistaa, että laadusta kannattaa myös maksaa. Yritysten välinen hintakilpailu saattaa olla tänä päivänä villiä, mutta pelkkä hintaan tuijottaminen ei välttämättä kanna pitkälle. – Hinta ja laatu kulkevat edelleen käsi kädessä, eikä halvin välttämättä ole paras, Kullanmäki muistuttaa.