LVIS-Kauppila tarjoaa lähes kaikkea osaamista korjausrakentamiseen ja uudisrakentamiseen liittyen lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköalaan.

Lama-aika loi menestyvän yritystarinan

Vuonna 2015 Inkoon yrittäjäksi valitun Raimo Kauppilan yritys LVIS-Kauppila Oy tunnetaan Etelä-Suomen alueella kohteliaasta asiakaspalvelustaan ja tinkimättömästä laadustaan.

Vuonna 1990 Suomeen oli juuri iskenyt lama-aika. Raimo Kauppila oli jo puolen vuoden ajan aloitellut yrittäjän uraansa oman päätyönsä ohessa työskennellessään työnjohtajana suuressa espoolaisessa vesijohtoliikkeessä. Laman merkit olivat hiljalleen ryhtyneet näkymään myös Kauppilan työpaikalla ja edessä oli kartoitus siitä, ketkä lomautettaisiin. Tuolloin Kauppila katsoi ajankohdan olevan sopiva työpaikasta irtautumiseen. Kauppilan päätoiminen yrittäjän taival sai alkunsa lähes samalla hetkellä, kun hän muutti perheensä kanssa Inkooseen, josta löytyivät LVIS-Kauppilan tulevat liiketilat.

Palvelua laatu edellä

LVIS-Kauppila tarjoaa lähes kaikkea osaamista korjausrakentamiseen ja uudisrakentamiseen liittyen lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköalaan. LVIS-Kauppila tunnetaan yrityksenä, joka pyrkii palvelemaan asiakkaitaan aina kulloisenkin tilanteen mukaan.

– Alusta asti olemme tehneet kaiken, mitä asiakas tilaa, ja jos meiltä ei ole löytynyt tarvittavaa osaamista, niin olemme hoitaneet siihen tekijän. Olemme aina pyrkineet järjestämään kaikki tarvittavat ammattilaiset paikalle peltisepistä maankaivajiin ja kirvesmiehiin, Kauppila kertoo. LVIS-Kauppilan toimialue ylettyy aina Espoosta Raaseporiin ja koko pääkaupunkiseudun rannikkoalueelle. Yrityksellä on ollut merkittävä rooli Inkoon alueen työllistäjänä, ja vuonna 2015 Kauppila valittiinkin Inkoon vuoden yrittäjäksi. Mikä pitää yrityksen vuodesta toiseen elinvoimaisena?

Kunnostustyöt voidaan nyky­tekniikalla tehdä täysin vanhaa kunnioittaen, esimerkiksi lämpö­pattereiden vanhat venttiilit pystytään rakentamaan aivan samannäköisiksi.

– Me emme ole tinkineet laadusta, ja teemme kaikki työt niin hyvin kuin pystymme. Emmekä ole koskaan lähteneet katteettomaan hintakilpailuun eli ottamaan väkisin töitä, joita tehtäisiin tappiolla. Kun olemme rakentaneet kohteen hyvin, niin silloin meidän ei tarvitse myydä palvelujamme, vaan meitä suositellaan eteenpäin. Työmme on suurilta osin asiakaspalvelua, joten kohteliaisuus on meille myös tärkeä asia, Kauppila avaa.

Inkoon asukkaat hyvissä käsissä

Korjausrakentaminen kattaa suurimman osan LVIS-Kauppilan liiketoiminnasta. Yritys onkin kunnostanut varsin mielenkiintoisia mutta myös vaativia arvokohteita, kuten yli 200-vuotisia hirsisiä rakennuksia. Suurin osa kohteista sijaitsee Kauniaisissa ja Inkoon saaristossa, joiden kesäasukkaat ovat yrityksen vakiasiakaskuntaa.

– Kunnostustyöt voidaan nykytekniikalla tehdä täysin vanhaa kunnioittaen, esimerkiksi lämpöpattereiden vanhat venttiilit pystytään rakentamaan aivan samannäköisiksi kuin ne aikoinaan olivatkin, Kauppila avaa.

LVIS-Kauppila palvelee alueen asukkaita huoltamalla huviloita ja kartanoita tarvittaessa ympäri vuoden. Yrityksen asiakaskuntaa ovat yksityisten lisäksi muun muassa myös taloyhtiöt, liikekiinteistöt ja koulut, joiden kanssa yrityksellä on jopa 30-vuotisia yhteistyösopimuksia. Yritys toteuttaa niihin kaikki LVI-tekniikkaan liittyvät toimeksiannot, kuten ilmastointihuollot, korjaustyöt ja yleisten tilojen huollot.  LVIS-Kauppila sai vastikään päätökseensä yritysoston, kun 14 yhteistyövuoden jälkeen STB-Sähkö Oy sulautui osaksi yritystä.

– Yritysosto mahdollistaa sen, että me voimme tarjota sähköpuolen palveluita heti, kun joku ongelma, esimerkiksi sähkö- tai putkivika, ilmenee. Muilla Inkoon alueen toimijoilla ei ole mahdollista toimia näin nopeasti, koska ne ovat pieniä yrityksiä, mutta meiltä se onnistuu aina, Kauppila päättää.