ivt_center_solidhouse_300_CMYK

Lämpöpumput ovat tätä päivää

Näinä päivinä yhä useampi luopuu öljylämmityksestä ja vaihtaa tilalle sekä rahaa että luontoa säästävän lämpöpumpun. – Mitä aiemmin muutokseen lähtee mukaan, sitä nopeammin se myös maksaa itsensä takaisin, vakuuttaa Veli-Matti Rautanen IVT-Center Turusta. – Lämpöpumppuun sijoittamisella on aina vähintään 10 % tuotto, sillä kustannussäästöjen ohella se myös parantaa talon arvoa, mies jatkaa.

Ruotsissa nuoret asunnonostajat kelpuuttavat nykyään vain maalämmöllä varustettuja taloja, ja sama trendi on rantautumassa myös Suomeen. – Öljylämmitteisiä taloja on yhä vaikeampi myydä. Kiinteistövälittäjien olisi hyvä toimia tässä tilanteessa asiantuntijoina ja puhua lämmitysjärjestelmän vaihtamisen puolesta, sillä se voisi piristää myös asuntokauppaa, Rautanen pohtii.

Lämpöpumppua harkitseville IVT-Center Turku tarjoaa nyt entistäkin tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi A++ luokkaan kuuluva ilma-vesilämpöpumpun uusin versio valittiin Tekniikan Maailman testissä eniten säästäväksi järjestelmäksi. Pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltu laite on myös aiempaa hiljaisempi. Uusien maalämpöpumppujen kompressorin teho puolestaan ohjautuu ulkolämpötilan mukaan. Mitä kylmempää ulkona siis on, sitä tehokkaammin laite tuottaa lämpöä sisälle taloon. – Kaikkiin laitteisiimme kuuluu markkinoiden kattavin takuu komponentteineen ja huoltotöineen. Tarjoamme asiakkaillemme myös erillisiä huoltosopimuksia, jolloin asiantuntijamme käy tarkistamassa lämpöpumpun toiminnan ja säädöt kerran vuodessa, Rautanen kertoo.