Itä-Helsingin Lasi Oy on tarjonnut lasialan palveluja jo vuodesta 1983. Perinteikäs lasiliike kehittää jatkuvasti uudenlaisia lasitusratkaisuita, jotka muuntuvat kodin ja yritysten eri tarpeisiin.

Lasi muuntuu monenlaisiin tiloihin

www.lasiliike.fi

 

Itä-Helsingin Lasi Oy on tarjonnut lasialan palveluja jo vuodesta 1983. Perinteikäs lasiliike kehittää jatkuvasti uudenlaisia lasitusratkaisuja, jotka muuntuvat kodin ja yritysten eri tarpeisiin.

Lasi elää tällä hetkellä uudenlaista nousukautta erityisesti sisustusmateriaalina. Lasi on ollut suosittu varsinkin kylpyhuone-elementtinä, mutta sen käyttömahdollisuudet ulottuvat tänä päivänä lähes minkälaiseen käyttötarkoitukseen tahansa. Lasia käytetään esimerkiksi tuomaan pieneen saunatilaan avaruutta, mutta alati kasvavaan tarjontaan ovat tulleet myös välitilaratkaisut, jolloin lasi muuntuu kodin todelliseksi katseen vangitsijaksi. Asiakas voi tällöin muokata lasista eri tiloihin soveltuvan taideteoksen, jota koristaa itse valittu kuva.

– Sisustuslasitus on meillä koko ajan kasvava toiminta-alue, joka kattaa kaiken aina saunaseinistä kaidelaseihin. Olemme vastikään myös tehneet sisustussuunnittelija Teuvo Lomanin kanssa yhteistyössä printtimalliston välitilalaseista, joka on saanut erinomaisen vastaanoton, kertoo Itä-Helsingin Lasin projektipäällikkö Jukka Vilén, jolla on lähes 30 vuoden kokemus lasialalta.

Lasinen keittiö uutena trendinä

Sisustuslasitus antaa innokkaille kodin sisustajille monenlaisia mahdollisuuksia, ja normaalin taustavärjätyn lasin sijaan tulevaisuuden keittiöissä voidaan nähdä enemmän erilaisia graafisia kuviointeja. Vilén painottaa, että vaikka lasin käyttö on tullut jo vahvasti kylpyhuoneisiin, olisi keittiöissä vielä kasvun varaa. Asiakkailla on mahdollisuus toteuttaa jopa koko keittiö lasista aina tiskipöydistä lähtien.

– Nyt on ollut myös nähtävissä, että perinteisen laatan sijaan asiakkaat haluavatkin lasia eri pinnoille. Uskon tämän johtuvan lasin helppokäyttöisyydestä: sen pinta on sileätä, joten laattasaumoja ei tarvitse jynssätä, ja koska lasi ei ole huokoista, se on myös erittäin antibakteerinen vaihtoehto, Vilén avaa.

Korjaus- ja rakentamispalveluja ammattitaidolla

Sisustuslasituksen lisäksi Itä-Helsingin Lasin päätoimialueita on myös ympärivuorokautinen korjauspäivystys, joka palvelee asiakkaita lasinkorjaustehtävissä yksityisistä yritysasiakkaisiin.

– Meiltä saa palvelua lasirikkoihin mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Jos asiakkaalla on ikkuna mennyt rikki, ovat ammattilaisemme paikan päällä lähes välittömästi soiton jälkeen. Käymme ottamassa mitat paikalla ja asennamme lasin heti, kun se on valmis, yrityksen toimitusjohtajana vuoden vaiheesta asti toiminut Tapio Torro kertoo.

Torro ja Vilén painottavat, että lasimetallirakentaminen on myös yleistynyt merkittävästi, ja tämä on tuonut yritykselle paljon julkisivuprojekteja. Vastikään Itä-Helsingin Lasi toteutti laajan rakennusprojektin Helsingin kaupungille, joka sisälsi kokonaisuudessaan 64 parvekkeen ja kymmenen terassin lasitukset.

– Toimimme pääurakoitsijan roolissa eli vastasimme projektista aina maansiirtotöistä lähtien. Pyrimme tarjoamaan tämän kaltaisia suurempia kokonaisuuksia enemmänkin, koska käytettävissämme on erittäin osaava aliurakoitsijaverkosto, joka ylettyy aina metalli- ja puupuolelle saakka. Näen, että uudisrakentaminen yhdessä korjausrakentamisen kanssa tulee olemaan tulevaisuudessa meidän kasvualuettamme, Torro toteaa.

Lasiala tarvitsee uusia erityisosaajia

Lasialalla toimiminen vaatii erityislaatuista asiantuntijuutta, jota ei opeteta missään kouluissa. Osaaminen hankintaankin tavallisesti työtä tekemällä ja kisällimuotoisessa työsuhteessa.

– Koulutamme uusia työntekijöitä oppisopimuskoulutuksella ja teemme myös paljon yhteistyötä rekrytointiyritysten kanssa. Olemme aina valmiita neuvottelemaan työmahdollisuuksista henkilöiden kanssa, joilla on jonkinlaista kokemusta lasialalta, Torro toteaa.

Tarve uusille tekijöille onkin suuri, koska lasiala kasvaa koko ajan. Tästä kielivät muun muassa Helsingissä rakenteilla olevat erikoiskohteet, kuten Helsingin uusi pääkirjasto, jonka julkisivu tulee olemaan täysin lasia. Myös omakotitalojen julkisivuissa käytetään paljon lasia, koska ihmiset haluavat sisätiloihin paljon valoisuutta.

– Uskon, että tulemme tulevaisuudessa tekemään julkisivuja koko ajan enemmän. Esimerkiksi kauppakeskuksissa käytetään paljon erilaisia lasirakenteita ja ne ovatkin hyvin myyviä, koska sisätiloihin näkee tällöin vaivattomasti, Vilén toteaa.