Lillan_solidhouse_300_CMYK

Lifestyle-putiikista löytyy myös taidetta

Emeritusrehtori Sirpa Lehtonen ei halunnut eläkkeelle siirryttyään jäädä lepäämään laakereilleen, vaan perusti Saloon sisustus ja lifestyle-liike Lillanin. Monipuolinen putiikki on tarjonnut asiakkailleen jo kuuden vuoden ajan elämyksiä, sisustustarvikkeita, vaatteita ja taidetta. Liikkeen edustamia tuotemerkkejä ovat sisustuspuolella esimerkiksi Hybsch, pb-home ja ruotsalainen Affari ja, vaatteita löytyy puolestaan Creamista aina graafisempiin Ionna Kourbelaan ja Grizasiin. Kenkiä on Bunker, Primeboots sekä Calou merkeiltä. Lahja- ja koristetuotteita löytyy myös Vanilla Fly sekä Shishi merkeiltä. Tuotteita valitessa Lehtosen pääajatus on ollut tuoda asiakkaiden ulottuville jotain sellaista, mitä Salosta ei vielä muuten löytyisi.

Lillanin valikoima kuvastaa hyvin myös Lehtosen omaa sisustusfilosofiaa. – Olen aina rakastanut ajatusta, että sisustuksesta löytyisi kerroksellisesti monenlaisia tyylejä. Jos kaikki on pelkästään modernia, ei tilasta tule kovinkaan persoonallista, mutta jos joukkoon laittaa yksittäisen vanhan jutun tai värikkään taideteoksen, antaa se heti eloa.

Liikkeen yläkerrasta löytyy myös Salon taiteilijaseuran taidelainaamo. Aiheiltaan ja toteutustavoiltaan monipuolisten teosten joukosta asiakkaat voivat valita mieleisensä työn joko lahjaksi tai omaa sisustusta korostamaan. Vaikka kyseessä on lainaamo, löytää moni teos Lillanin asiakkaiden keskuudesta lopullisen ostajansakin. – Taide ei ole jotain kaiken muun yläpuolella, vaan kuuluu arkeen. Siksi olen halunnut tuoda sen tällä tavalla osaksi muuta elämää, valottaa Lehtonen ajatusta taidelainaamon ja lifestyle-putiikin yhdistelmästä.