AJ_eurolämpö_solid_house_300_CMYK

Linjasaneeraukset kiehtovat alan konkaria

Star Expert -konserniin kuuluva vuonna 1999 perustettu AJ Eurolämpö Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva putki- ja ilmastointialan ammattilainen, jonka suurimpia työllistäjiä ovat julkinen sektori sekä kokonaisurakoitsijoina toimivat rakennusliikkeet. Yrityksen referenssilistaan mahtuu niin linjasaneerauksia kuin erikoisurakoitakin, kuten sairaaloita ja teollisuuskohteita. Haastavimmista referenssikohteista mainittakoon HUS Syöpätautien klinikka, jossa yritys oli mukana tekemässä putkiurakkaa.

Pienempien putkitöiden ja erikoiskohteiden ohella AJ Eurolämpöä työllistävät yhä enenevässä määrin linjasaneeraukset, joita yritys on tehnyt 2000-luvun lopulta lähtien. Saneerauskohteiden yllätyksellisyys ja erilainen osaamisalueiden painotus kiehtovat toimitusjohtaja Juha-Pekka Mäkeä ja muita yrityksen työntekijöitä suuresti: – Linjasaneeraukset haastavat aivan eri tavalla. Asiakaspalvelua on paljon ja aikataulut ovat erilaisia. Lisäksi linjasaneeraukset ovat kehittyneet valtavasti, hän kertoo. Linjasaneerauksissa yritys tekee tiivistä yhteistyötä rakennusliikkeiden kanssa ja on aktiivisesti mukana mm. tarjoushaastatteluissa ja työn suunnittelussa.

Yrityksen ehdoton vahvuus on työn laatu, jonka takaavat ammattitaitoiset ja koulutetut työntekijät. Kun henkilöstön vaihtuvuus on pieni, työyhteisö viihtyy ja työnjälki on tasaista. – Emme välttämättä ole halvin tekijä, mutta annamme rahalle varmasti vastinetta. Nykyisin urakat tehdään pääasiassa kokonaisurakkana, eli tilaaja valitsee pääurakoitsijan, joka taas valitsee halvimmat aliurakoitsijat. Tällöin erikoisurakoihin voi päätyä kuka tahansa, joka ei välttämättä ole edes paras vaihtoehto, Mäki kertoo.