paraistenkaupunki_solidhouse_300_CMYK

Luonnollinen ja ihmisläheinen Parainen

Noin viidentoista tuhannen asukkaan Parainen on aito saaristolaiskaupunki, joka houkuttelee vuosittain tuhansia mökkeilijöitä ja matkailijoita luonnonläheisyydellään sekä ainutlaatuisella elämäntavallaan. Kesäisin ihmisiä hellivät raikkaan meri-ilmaston lisäksi kymmenet ravintolat ja pikkumyymälät, joista saa sujuvaa palvelua molemmilla kotimaisilla kielillä. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä aktiivisen järjestötoiminnan seurauksena järjestettävät kesäiset tapahtumat takaavat rajattomat vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Paraisilla voi nähdä ja kokea niin historiaa kuin luonnonläheisyyttäkin. – Keskustan ainutlaatuinen kaivosalue, vierasvenesatamaan jatkuva kävelykatu, vanha kirkko, puutaloalue Vanha Malmi, saariston luonto ja kauniit maisemat sekä rengastie ja Nauvon vierasvenesatama…, Paraisten elinkeinopäällikkö Tomas Eklund luettelee vierailemisen arvoisia nähtävyyksiä.

Paraisten kaupunki on yksi Suomen suosituimmista mökkikunnista. Kaupunki pitää hyvää huolta vapaa-ajan asujistaan järjestämällä mm. ajankohtaisia aiheita käsittelevän mökkiläisfoorumin alkusyksystä. Tiedonvälitys- ja keskustelukanavana toimiva mökkiläistoimikunta kokoontuu keväisin ja siinä ovat edustettuina sekä kaupunginjohto että vapaa-ajanasukkaiden edustajat.

Paraisilla on noin 8600 mökkiä, joten kaupungin asukasmäärä lähes kolminkertaistuu kesäkautena. Vapaita mökkejä ja mökkitontteja on vielä jäljellä tulevallekin kesälle. – Nyt olisi hyvä aika ostaa. Hinnat ovat laskeneet, mutta ne ovat pikkuhiljaa nousussa, Eklund muistuttaa.