Sweco Rakennetekniikka Oy Länsi-Suomen kohteita ovat muun muassa teollisuus, asuntorakentaminen, toimisto- ja liikerakentaminen, logistiikkakeskukset sekä kaikenlainen korjausrakentaminen.

Luotettavaa suunnittelua asiakkaan lähtökohdista

Sweco Rakennetekniikka Oy Länsi-Suomi tarjoaa palvelujaan kaikentyyppisissä rakennushankkeissa laidasta laitaan.

– Teemme rakennesuunnittelua eli rakennusten lujuuslaskelmia ja rakennepiirustuksia rakentamista varten. Kohteita ovat muun muassa teollisuus, asuntorakentaminen, toimisto- ja liikerakentaminen, logistiikkakeskukset sekä kaikenlainen korjausrakentaminen. Pääosa henkilöstöstämme on diplomi-insinöörejä tai insinöörejä. Turussa työskentelee tällä hetkellä 57 henkilöä, kertovat yksikönjohtaja Mikko Sirén ja projektipäällikkö Samuli Madekivi.

Sweco on mukana Turkuun pitkällä aikajänteellä valmistuvassa Fabriikin jättihankkeessa, jossa Ratapihan alue muutetaan 30–35 taloyhtiön asuinkortteleiksi. Vaikka Fabriikki edustaakin tyypillistä asuntorakennuskantaa, on se kohteena erikoinen jo sijaintinsa vuoksi ja rakenteellisesti vaativuudeltaan haasteellisempi.

– Fabriikki on ollut mieluisa projekti, jossa on hyvät yhteistyökumppanit ja tilaaja. Seuraavan talon rakentaminen alkaa huhti-toukokuussa ja on mielenkiintoista nähdä, millainen kokonaisuus alueelle lopulta rakentuu, Madekivi toteaa.

– Fabriikki on ollut mieluisa projekti, jossa on hyvät yhteistyökumppanit ja tilaaja.

Ammattitaito ja resurssit auttavat menestymään

Swecolla on tilillään useita mittavia referenssejä joko valmistuneina tai tulossa. Kirkkotien kokonaisuus, Kakolan ja Kupittaan alueet, T3-sairaala, sekä Turun Palloiluhalli ovat vain pintaraapaisu töistä, jotka voi mainita ylpeydellä.

– Olemme Turun alueen suurin toimija ja sitä myös valtakunnallisesti, kun otetaan huomioon koko Sweco Rakennetekniikka, joka on osa Sweco Finlandia. Rakennetekniikalla on henkilökuntaa Suomessa noin 800, koko Sweco-konsernilla parituhatta. Teemme paljon yhteistyötä muiden swecolaisten kanssa, Sirén kuvailee.

– Menestyksemme avaimia ovat varmastikin asiakaslähtöisyys sekä ammattitaitoinen henkilökunta. Suunnittelutyössä lähdetään aina liikkeelle asiakkaan ehdoilla ja pyritään noudattamaan hänen tahtoaan. Aikatauluista pidetään kiinni. Eräs näkökulma on sekin, että meillä on eri asiakaskunnille vakituiset kumppanit, jolloin samat ihmiset hoitavat samantyyppisiä kohteita. Näin opimme tuntemaan asiakkaitamme keskimääräistä paremmin, Sirén kiteyttää.

Hyvä väylä korkeakouluista valmistuneille

Henkilökuntaa on vaikea saada, ja yrityksellä on nytkin rekrytointi meneillään.

– Olemme kouluttaneet itse ammattikorkeakouluista tai Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistuneita. Heidät sijoitetaan sopivaksi katsottuun suunnitteluryhmään, jossa he lähtevät kasvamaan toimintaan mukaan. Aika harva on täysin valmis suoraan koulunpenkiltä, yleensä työ vaatii muutaman vuoden sisäänajon, että pääsee kunnolla mukaan alan kiemuroihin, Sirén muistuttaa.

On kuitenkin hienoa, että yhteistyö korkeakoulujen kanssa toimii, ja apukäsiä saadaan kiirettä helpottamaan. Tänäkin kesänä Sweco Rakennetekniikka työllistää 33 korkeakouluopiskelijaa eri puolilla Suomea.