Tematek Oy:n asiakaskunta koostuu pääasiassa Varsinais-Suomen teräsrakentajista.

Luottamuksen arvoinen kumppani

www.tematek.fiTEMATEK_160

 

Vuosikymmenten kokemuksen terästen pintakäsittelystä omaava Tematek Oy on tehnyt uuden aluevaltauksen. Se on kasvattanut palveluvalikoimaansa ottamalla mukaan uuden pintakäsittelymenetelmän, termisen sinkkiruiskutuksen. Yrityksen toimitusjohtaja Matti Hannula kertoo termisen ruiskutuksen olevan rinnakkaismenetelmä kuumasinkitykselle, mutta antavan sitäkin paremman lopputuloksen.

− Termisellä ruiskutuksella pinnasta tulee tasaisempi ja lopputulos on kestävä. Mitä paksumpi pinta on, sitä edullisemmaksi tulee käsitellä se ruiskuttamalla, Hannula kertoo.

Sinkityksen tarkoituksena on tehdä teräksestä korroosinkestävää. Ruiskutusmenetelmä ei sovi ahtaisiin paikkoihin eikä sillä saa käsiteltyä kappaleen sisäpintoja, mutta se on helppo tehdä paikan päällä kohteessa ja sillä pystyy käsittelemään myös suuria kappaleita.

Kaarinalaisen Tematek Oy:n erikoisosaamisalueisiin lukeutuu myös jauhemaalaus, jossa muovijauhe sähköisesti levitetään kohteen päälle ja sulatetaan uunissa tasaiseksi maalipinnaksi. Tällä hetkellä yritys tekee yhteistyötä pitkäaikaisen asiakkaansa, Huuhka Oy:n, kanssa Helsingin Kalasatamassa. Projektin pisimmät jauhemaalausmenetelmällä pintakäsiteltävät levyt ovat 8-metrisiä ja maalattavaa kertyy kaikkiaan noin 1 500 neliötä.

Tematek Oy:n asiakaskunta koostuu pääasiassa Varsinais-Suomen teräsrakentajista. Yrityksen pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat Huuhka Oy:n lisäksi muun muassa Tematek Oy:n sisaryritys Taivassalon Teräsporras Oy sekä Rakennus Toivonen Oy.