Helsinkiläinen Puroplan on suuntautunut suunnittelemaan pääasiassa hotelleja, ravintoloita, kylpylöitä ja monimuotoisia hiihtokeskuksia.

Luovuuden ytimessä

Helsinkiläistä arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimisto Puroplania voidaan kutsua hyvällä syyllä yhdeksi alan pioneereista. Takataskussa on mittava referenssilista aina vanhoista arvokiinteistöistä suuriin hotelliketjuihin asti. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 12 suunnittelijaa ja neljä mallintajaa, jotka laativat 3D-kuvia. Työntekijöistä arkkitehteja on neljä, sisustusarkkitehteja loput.

– Etsimme asiakkaille liikepaikkoja ja tutkimme, mitä mistäkin rakennuksesta saa muovattua. Tämä voi tapahtua joko esimerkiksi tiloissa toimivan yrittäjän tai kiinteistön omistajan toimeksiannosta. Olemme suuntautuneet suunnittelemaan pääasiassa hotelleja, ravintoloita, kylpylöitä ja monimuotoisia hiihtokeskuksia, mutta kokemuksemme kaikenlaisista projekteista on laaja-alaista, kertoo Puroplanin isä Jaakko Puro, joka toimii suunnittelutyön lisäksi jäänsärkijä Turson kapteenina. Tätä kautta yrityksen suunnittelupöydälle on tullut helsinkiläisten sightseeing-laivojenkin ideoiminen uuteen uskoon.

Yksi mielenkiintoisista projekteista on Oslossa, jonne tavoitteena on tehdä Norjan paras hotelli. Puolentoista vuoden aikana Puroplanissa on askaroitu valmiiksi neljä hotellia, ja suunnitteilla on tällä hetkellä viisi.

– Hotellit tulevat jatkossa olemaan entistä viihtyisämpiä ja yksilöllisempiä. Mitä hauskempia, jopa leikkisiä, ideat ovat, sen parempi, Puro kiteyttää.