nurmensora

Maa-aineksia jo 1960-luvulta

1960-luvun taitteessa kun valtatie 9 rakentamista aloitettiin toimi Martti Nurmi paikallisena soramyyjänä Mellilästä käsin. Vuonna 1989 Olli ja Hannu Nurmi ostivat kaluston isältään ja perustivat Nurmen Sora Ky:n. Tuolloin liiketoiminta koostui pääasiallisesti omien maa-ainesten toimittamisesta. Ajan mittaan markkinat ovat kuitenkin muuttuneet ja tänä päivänä yrityksen suurin työllistäjä on pelkkä maa-ainesten kuljetus. – Ostamme edelleenkin joitain maa-aineksia ulosmyyntiin, mutta yleensä myymme vain kuljetusta, Olli Nurmi selventää. Koska kalliomurskeasemat sijaitsevat kaupunkien läheisyydessä, on soran sekä murskeen hinnat jo hyvin lähellä toisiaan. Tästä johtuen murskeen menekki on selvästi kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana.

Nurmen Sora omistaa 8yhdistelmäautoa, 5 kuormaajaa, kaivinkoneen sekä murskaus- että seulontakalustoa. –Olemme keskisuuri toimija, kertoo Olli Nurmi. Kuljetuksen kannattavuus muodostuu tehokkaasta ajosta ja tänä päivänä lyhyetkin matkat ajetaan kasettiautolla.

Koska rakennustyömaiden aikataulut kiristyvät kiristymistään, on maa-aineskuljetusten saavuttava paikalle täsmällisesti. Tämän toteuttaminen vaatii erinomaista suunnittelua ja joustavuutta. Toinen tärkeä elementti on yrityksen luotettavuus niin aikatauluissa, henkilöstössä kuin maksuliikenteessäkin. –Me luotamme omiin ammattitaitoisiin miehiimme, he ovat joustavia, ahkeria ja omaavat vahvan alan kokemuksen, Olli Nurmi pohtii.