Maalaus- ja tasoitetyöt tehdään vimpan päälle!

www.tasoitejamaalausvirolainen.fi

 

Forssalainen Tasoite ja maalaus Virolainen Oy on hoitanut tasoite- ja maalaustöitä pieteetillä yli 40 vuoden ajan. Työt tehdään aina vimpan päälle, vaikka aikataulut kiristyvätkin.

– Rakennusala on muuttunut vuosikymmenten varrella huimasti alkuaikoihin verrattuna. Työturvallisuuskortit ovat tästä hyvä esimerkki. Samoin se, että työmaalle ei kävellä enää ilman kulkulupia ja tupakointikin on työmaalla kielletty. Kehitys on mennyt hyvään suuntaan, sillä ennen toiminta oli aika villiä. Aikataulujen kiristyminen on tuonut toki alalle omat haasteensa. Esimerkiksi maalaustöissä olisi hyvä muistaa kuivumisajat, jotka tahtovat välillä tilaajilta unohtua. Maalaus- ja tasoitetyöt ovat edelleen käsityötä, yhtiön perustaja ja omistaja Seppo Virolainen pohdiskelee.

Reilut 40 vuotta plakkarissa

Yli 40 vuotta alalla antaa Virolaiselle perspektiiviä tarkastella vuosien varrella tapahtuneita muutoksia. Yhtiön toimintaankin on vuosikymmenten varrelle mahtunut niin ylä- kuin alamäkiäkin. – Sinnikkyydellä, ahkeruudella, rehellisyydellä ja hyvällä työn jäljellä ollaan pärjätty kaikki nämä vuodet. Periaatteena on, että aikataulujen kiristymisestä huolimatta työn jäljen on oltava aina erinomaista. Siitä emme tingi!

Virolainen muistuttaa, että maalaus- ja tasoitetöissä on perusasioita, jotka on hoidettava kunnolla. – Pohjatyöt on tehtävä kunnolla, sillä niistä laistaminen kostautuu väistämättä lopputuloksessa. Kun pohjatyöt hoidetaan kunnolla, nopeuttaa se myös muita työvaiheita. Onneksi maalit ovat kehittyneet vuosien varrella huimasti. Niiden ansiosta maalaustöiden tekeminen on nopeutunut. Tasoitteet vaativat edelleen oman kuivumisaikansa eli niiden suhteen on oltava erityisen huolellinen.

Ulkopuolelta seinien sisäpuolelle

Yhtiön toiminta käynnistyi alun perin vuonna 1971 julkisivupinnoituksista ja -remonteista. – Kuljimme töiden perässä ympäri Suomen Pohjois-Suomea myöten. Pikkuhiljaa keskityimme enemmän sisäpuolisiin töihin ja tänä päivänä toimimmekin pääasiassa rakennusten seinien sisäpuolella.

Painopiste on vahvasti uudisrakentamisen puolella. – Käden jälkemme näkyy pääosin kouluissa, kauppakeskuksissa ja julkisissa toimitiloissa. Asuntokohteet ovat viime aikoina jääneet meillä vähemmälle, mutta remonttikohteet ovat kiinnostavia, oli sitten kyse asunnosta tai mistä tahansa kohteesta.

Näyttäviä kohteita mahtuu vuosien varrelle monia. Yritys on ollut mukana Turun ja Tampereen alueella useissa mittavissa tasoite- ja maalauskohteissa; sairaalarakennuksissa sekä kauppakeskuksissa.
– Esimerkkeinä voisi mainita vaikkapa Turussa Kupittaan Citymarketin, Tyksin sairaalan B-osan ja ICT-talon, sekä Lempäälän Idea Parkin, jossa sijaitsee 200 liikehuoneiston rypäs.

Pettämätöntä RALA-laatua

Kysyttäessä yhtiön vahvuuksia, Virolaisen on helppo vastata. – Asiakas saa meiltä pettämättömän ammattilaistiimin, joka koostuu osaavista maalareista ja tasoitemiehistä. Tekijöillämme on alalta pitkä ja vankka kokemus – osalla jopa yli 30 vuotta. Hoidamme projektit kustannustehokkaasti aina sovittuja aikatauluja noudattaen. Pyrimme myös sovittamaan aikataulut joustavasti yhteen eri alojen urakoitsijoiden kanssa, jotta kaikki sujuu mahdollisimman saumattomasti.