GVK_solid_house_300_CMYK

Maalifirma kehitti lähes vallankumouksellisen vedeneristeen

Pienikin yritys voi tarjota varteenotettavan vastuksen alan suurille toimijoille panostamalla kekseliäisyyteen ja uusiin innovaatioihin. GVK Coating Technology on tästä hyvä esimerkki.

GVK Coating Technology Oy on toiminut Paraisilla samalla tontilla aina vuodesta 1950 alkaen. Kolmisenkymmentä vuotta ruotsalaisomistuksessakin ollut yritys palautui vuonna 2013 jälleen kotimaisille omistajille, minkä jälkeen toimintaa on leimannut entistäkin vahvempi panostus tuotekehitykseen.

Vesiohenteisten maalien edelläkävijä

Tänä päivänä lähes tasavahvan osuuden GVK Coating Technologyn tuotekirjosta muodostavat rakennusmaalit, vesiohenteiset teollisuusmaalit sekä tienmerkintämaalit. – Vahvuutemme liittyvät erityisesti vesiohenteisiin maaleihin, joiden kehittämisessä olemme olleet mukana aina 1970-luvulta alkaen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja ja pääomistaja Anssi Seppinen.

Suomen maalimarkkina on tällä hetkellä pitkälti kahden alan suurimman yrityksen hallussa, mutta laatuun ja tuotekehitykseen vahvasti panostava GVK Coating Technology pyrkii tarjoamaan isoille yrityksille silti varteenotettavan vastuksen. – Haluamme olla edelläkävijöitä maalausalan uusien ratkaisujen luojana. Siihen pienelläkin yrityksellä on mahdollisuus, sillä se ei ole kiinni rahasta, vaan ideoista ja kekseliäisyydestä, Seppinen linjaa.

Uuden ajan vesieriste

Hyvä esimerkki onnistuneesta tuotekehittelystä on GVK Coating Technologyn lanseeraama MaxStop-vedeneriste. – Tuote on jopa kymmenen kertaa parempi kuin aiemmat vedeneristemassat, Seppinen lupaa.

Uuden vedeneristeen kalvon elastisuus takaa sen, ettei se mene rikki, vaikka rakenteet eläisivätkin. GVK Coating Technology on kehitellyt myös tekniikkaa, jonka avulla kalvon paksuus voidaan varmentaa laajaltakin alueelta valmista pintaa rikkomatta. Kolmas hyvä ominaisuus liittyy tuotteen levittämisen helppouteen. Toisin kuin kilpailevia tuotteita, MaxStop-vedeneristettä voidaan levittää yhtä vaivattomasti kuin seinämaalia, joko telalla tai ruiskuttamalla. Kertalevityksellä saavutetaan myös aiempaa paksumpia kalvoja, mikä yhdessä nopean kuivumisajan kanssa jouduttaa työn tekemistä huomattavasti – jopa vuorokaudella tai kahdella.

Tuote tutuksi koulutusaamuissa

Esitteissä uusi vedeneristemassa vaikuttaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Jotta käyttäjät pääsisivät itse toteamaan lupauksien paikkansapitävyyden, järjestää GVK Coating Technology kuluvan syksyn aikana koulutusaamuja yhteensä kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. – Käyttäjät ovat tottuneet vanhoihin tuotteisiin, ja siksi meidän on tärkeää viedä sanomaa uudesta vedeneristemassasta nimenomaan kentälle, Seppinen kertoo.

Koulutusaamut järjestetään jälleenmyyjien tiloissa, joissa urakoitsijat pääsevät näkemään konkreettisesti, kuinka helppo ja järkevä tuote uusi vedeneristemassa on. – Viimeistään silloin ihmiset huomaavat, että MaxStopia käyttämällä saavutetaan nopeammin parempia ja varmempia lopputuloksia, Seppinen uskoo.